amarus Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Pamięta ktoś Skautów Piwnych? " W ramach poszerzania kultury (piwnej) stworzyliśmy z kolegami kącik poezji ziewanej..." "No i ja się wstawiłem... (za nimi, za nimi...)" i lirycznie w temacie się wychyliłem (już po wychyleniu kilku...) i tak oto powstała fraszka o kwiatach i bukietach. Nie znalazłem na forum innej twórczości więc założyłem nowy temacik gdyż chętnie poczytam i sam się podzielę jak nieco znowu uleję... Kwiaty i bukiety. Czy ja w nich gustuję? Kwiaty kocham! Ten widok zawsze mnie ujmuje… Najpiękniejszy kwiat - to taki na trzy palce Pięknem jaśniejący w nalanej mi warce Prócz cudnego widoku, ważna kwiatu gęstość Gdy zanurzam w nim nos, czuję jego miękkość Delikatne… lecz wyraźne uczucie błogości narasta Jakby me usta kojarzyły podobne uczucie podniety… Ale o tym basta! Nie masz lepszego doznania nad kwiatu piwnego dziewiczość Którą Ty jeden kontemplujesz, niczym Kossak polskości malowniczość… A bukiety? Toż to kwintesencja wszystkiego! To smak, aromat, konstytucja bytu... nalanego! Osobiście wolę bukiecik z tych delikatniejszych… Broń Boże słodkich! Raczej… chmielowo subtelniejszych Z lekką nutką goryczy, ekstraktu nie za wiele By przyjemności starczyło na długo… i w duszy, i w ciele. Tak więc kochanie moje i Ty niewiasto, co przede mną skrywasz swe wdzięki Podaj mi pierwej ów kwiat! i bukiet z Regionu… a wiekuiste otrzymasz me dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi