St. Anger Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Kraj pochodzenia: Nowa Zelandia Odmiana: aromatyczna Średnia zawartość alfakwasów: 5.5-7% Krótki opis: Chmiel charakteryzujący się smakiem i zapachem owoców tropikalnych, daje także aromaty kwiatowo-żywiczne, oraz olejków sosnowych, można też stosować, dla wysokiej jakości goryczki, co nie zmienia faktu, że jest to bardziej chmiel aromatyczny niż goryczkowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St. Anger Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 A teraz moje przemyślenia co do tego chmielu, używałem go trzy razy i nie wyczułem w nim aromatów sosnowych, jednak we wszystkich zagranicznych sklepach jakie sprawdzałem, piszą o takowych, więc uznałem, że i o tym zamieszczę informację. Pozostałe aromaty, o których wspominałem jestem w stanie wyczuć i wnoszą one świeżość do piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ontario_ab Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2013 To mój ulubiony chmiel. Ananasowych posmaków wyczuwam w Kohatu najwięcej. Świetnie współgra z dużą ilością alc. W moim Pacific Ale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się