wilk Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Witam, nie macie przypadkiem w planach rozszerzenia zestawów surowców dla warek 25 litrowych ? Nie ukrywam , że sporo takich większych zestawów kupuję u konkurencji. Roboty przy warzeniu jest niewiele więcej a jednak piwka o 25% więcej. Chętnie bym skorzystał i pewnie nie tylko ja, ponieważ oferta w Waszym sklepie jest bardzo atrakcyjna. Swietny pomysł, proponuję też dodać okienko z wydajnością browaru, by sklep mógł indywidualnie policzyć ilość składników dla mnie to przesada. projektowanie warki to naprawdę świetna zabawa. Jest parę programów prostych i sprawdzonych (ja korzystam z brewtarget). Możesz dokładnie policzyć wszystko zgodnie ze swoim sprzętem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2013 Uzupełniliśmy kolekcję drożdży płynnych Wyeast. Do szczepów będących w stałej ofercie dołączyły trzy szczepy sezonowe Private Collection: - 1217-PC West Coast IPA - 1768-PC English Special Bitter Ale - 3726-PC Farmhouse Ale Przy okazji część starszych saszetek została przeceniona. Generalnie uzupełniliśmy stany magazynowe, sporo rzeczy wróciło do oferty, między innymi: kapslownica stołowa, drożdże Mauribrew, drożdże US-05 i S-04, płytka porcelanowa do wykonywania próby jodowej, automatyczne syfony do dekantacji, kwas fosforowy i wiele innych. Jutro dotrze jeszcze dostawa słodów i ekstraktów Bruntal oraz świeżutka dostawa słodów Weyermann. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eresz Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 Ponadto najpierw sama chciałabym przetestować te brewkity przed wprowadzeniem ich do oferty. I to się nazywa porządna firma. Następna zamówienie u Was, To ja jeszcze dodam, że poczytałem sobie wątek dori z jej zapisków z warzenia i warki, które sama robi mają identyczny skład jak w sklepie. To mi się podoba, wszystko sprawdzone osobiście przez właścicielkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 12 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2013 (edytowane) Apropos receptur, to jest szansa na zestaw składników na piwo wielozbożowe, coś jak 6 zbóż u konkurencji http://www.browar.bi...m/6_zboz_12_blg ? Edytowane 12 Listopada 2013 przez santa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Bardzo dziękuję Panu Januszowi za pomoc w realizacji zamówienia. P.S Mateusz również dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz Opublikowano 15 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2013 Bardzo dziękuję Panu Januszowi za pomoc w realizacji zamówienia. P.S Mateusz również dziękuje. zadowolenie naszego klienta zawsze bezcenne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 Dodaliśmy kolejny element naszej działalności - blog piwowarski. Zachęcamy do czytania, komentowania i przede wszystkim do warzenia! Biniu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 O dziękuję, już byłem, poczytałem, podoba mi się ;-) Będę zaglądał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 19 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2013 Blog zapowiada się ciekawie, jako początkujący chciałbym poczytać więcej artów w stylu "Czeski Pilzner - surowce" . Dzisiaj chcę zamówić sobie zestaw surowców i jedna rzecz mi przyszła do głowy. Drożdży nie potrzebuję, bo mam gęstwę. Właściwie chmielu też nie potrzebuje, bo kupiłem jakiś czas temu u Was większą ilość (za dużą ) i chcę go w końcu zużyć. Czy istnieje możliwość wprowadzenia oprócz "bez drożdży w zestawie", to także opcji "bez chmielu w zestawie"? Można powiedzieć, skoro bez drożdży i chmielu, to zostają same słody i można je skompletować poza zestawem surowców. To prawda, ale wtedy ich najmniejsza ilość to 500 gr., a nie zawsze się chce zostawać z "resztkami", które potem trzeba gdzieś upchać (przynajmniej dla mnie póki co jest tak wygodniej). Oczywiście taka opcja mogła tylko mi jednemu przyjść do głowy i jej wprowadzenie może nie mieć żadnego uzasadnienia biznesowego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turu Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Jest szansa na to, że w sklepie pojawi się ponownie zestaw surowców RIS 24,5 Blg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 27 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Blog zapowiada się ciekawie, jako początkujący chciałbym poczytać więcej artów w stylu "Czeski Pilzner - surowce" . Pojawią się kolejne artykuły opisujące style piwne, surowce do ich produkcji, przykładowe receptury, czyli mniej więcej to o czym do tej pory pisałam na łamach "Piwowara". Na tapecie mam właśnie Dubbla Dzisiaj chcę zamówić sobie zestaw surowców i jedna rzecz mi przyszła do głowy. Drożdży nie potrzebuję, bo mam gęstwę. Właściwie chmielu też nie potrzebuje, bo kupiłem jakiś czas temu u Was większą ilość (za dużą ) i chcę go w końcu zużyć. Czy istnieje możliwość wprowadzenia oprócz "bez drożdży w zestawie", to także opcji "bez chmielu w zestawie"? Można powiedzieć, skoro bez drożdży i chmielu, to zostają same słody i można je skompletować poza zestawem surowców. To prawda, ale wtedy ich najmniejsza ilość to 500 gr., a nie zawsze się chce zostawać z "resztkami", które potem trzeba gdzieś upchać (przynajmniej dla mnie póki co jest tak wygodniej). Oczywiście taka opcja mogła tylko mi jednemu przyjść do głowy i jej wprowadzenie może nie mieć żadnego uzasadnienia biznesowego . Dziękuje za sugestie, ale raczej na taką opcję się nie zdecydujemy Jest szansa na to, że w sklepie pojawi się ponownie zestaw surowców RIS 24,5 Blg? Jest szansa, że w połowie przyszłego tygodnia zestaw znów będzie dostępny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 28 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 A czy jest jakaś szansa, że w najbliższym czasie pojawi się Grifo HD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 28 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2013 A czy jest jakaś szansa, że w najbliższym czasie pojawi się Grifo HD? Na pewno nie w tym roku, być może w przyszłym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Kos Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Robię w HB zakupy odkąd zacząłem się bawić w piwowara i zawsze jestem zadowolony a dodatkowo mam już zniżki Niby niewielkie, ale zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ktoZjarany Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Będą przewidziane jakieś świąteczne promocje? Bo nie wiem czy sobie teraz surowce zamówić czy poczekać ten tydzień ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Będą przewidziane jakieś świąteczne promocje? Bo nie wiem czy sobie teraz surowce zamówić czy poczekać ten tydzień ;P Promocji świątecznych nie planujemy. Od dziś dostępne są w sklepie chmiele w szyszkach ze zbiorów 2013 następujących odmian: - Lubelski - Marynka - Magnum - Sybilla - Perle - Hallertauer Tradition Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_P Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Kiedy znowu pojawi się większy wybór zestawów? np. RIS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Kiedy znowu pojawi się większy wybór zestawów? np. RIS? Jak zwiększymy moce przerobowe Praktycznie wszystko mamy na stanie, jeśli czegoś potrzebujesz to wyślij maila, zobaczymy co da się zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_P Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Rozumiem, że odchodzi się w HB od odpisywania na maile? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 Nie odchodzi... Przepraszam Cię najmocniej, nastąpiło u nas wewnętrzne małe niedogadanie. Postaram się to jakoś naprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 (edytowane) Jakbym mógł to także poproszę o odpowiedź na moje dwa maile w temacie instrukcji do IPA/AIPA . Edytowane 19 Grudnia 2013 przez santa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyran Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Dori, uzupełnicie oferte sklepu do 29.12 ? Do zamówienia brakuje mi drożdży płynnych, słodu czekoladowego pszenicznego i chinooka. Edytowane 20 Grudnia 2013 przez Cyran Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Jesli w cenniku przesyłek jest limit wagi przesyłki kurierskiej do 29,90kg to w jaki sposób mogę oszacować koszt wysyłki np. 4 worków po 25 kg plus słody w mniejszych ilościach i jakies chmiele.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Proponuję Koledze powrzucać rzeczy do koszyka, a sklep sam podzieli zlecenie na paczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Tak myślałem. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi