d_j Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 to mnie pocieszyliście. Wyrzucić szkoda a tak może coś z tego wyjdzie dzięki i pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
von_Alex Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Ja miałem trappist hg z maja i ruszyły bez problemu ... chociaż też miałem stresa ... podstawa to cierpliwość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d_j Opublikowano 3 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2015 Witam ponownie Może komuś się przyda, więc zdam małą relację. A więc eksperyment się powiódł Drożdże z w/w datą napuchły do - dobre określenie - sterowca po 4 dniach. Z tym że na dwa dni leżały w ok 18*, a później położyłem na grzejnik, który spokojnie miał ponad 25* Później wrzucone na mieszadło do dwulitrowego startera po 1 dniu albo dwóch była pianka i chyba lekko gazowały. Koniec koców zostały zadane do 23 litrowej brzeczki i pięknie wystartowaly po ok 12 godz. Myślę, że tak szybko wystartowaly, bo dwulitrowy starter miał być zadany na 45 litrów...No ale jedna połowa brzeczki wylała się podczas przenoszenia 50l gara więc dupa Na efekt końcowy piwa przyjdzie jeszcze poczekać i zobaczymy, fakt faktem z tak starej saszetki dało się pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi