..::maniek::.. Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 (edytowane) Etykieta wydrukowana na fajnym papierze choć brakuje mi informacji na temat alk. IBU ale to niuans Kolor: ciemnobrązowy, klarowne, piękne rubinowe refleksy Pina: kremowa, drobno i średnio pęcherzykowa delikatnie chce znaczyć szkło Aromat: żywiczny, cytrusowy (nie jest to jakieś buchanie z pokalu ale dobrze wyczuwalne), od ciemnych słodów Smak: wytrawny, gorzka czekolada, lekka kwaskowość od ciemnych słodów na pewno nie od infekcji, długo pozostaje na języku bardzo fajna ta czekoladowość, goryczka średnia w kierunku niskiej dla mnie mogła by być wyższa, nasycenie niskie tak jak lubię. Dobre piwko bardzo mi smakowało, szybko mi zeszło co świadczy tylko o jego dobrej pijalności. Nigdy nie piłem żadnego przedstawiciela tego stylu ale bardzo kojarzy mi się z american stout z tym, że jest jaśniejsze i wytrawne. Polecam Edytowane 20 Marca 2014 przez ..::maniek::.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orangio Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Kolor: Czarny, pod światło ciemnobrązowy Piana:Wysoka, szybko opada, grubo pęcherzykowa, kremowa Aromat: Cytrusy, ywica, dominują amerykańskie chmiele, i tego się spodziewałem Smak: Paloność, lekkie smaki chmielowe, goryczka umiarkowana. Piwo bardzo stoutowe, pijalne, przyjemne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi