Wiktor_Gzub Opublikowano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 (edytowane) American Robust Porter - Zły Szeląg 13 Blg 38 IBU Zasyp: 4,5 kg Pale z słodowni Optima 0,3kg Karmelowy 600 0,35kg Czekoladowy Ciemny 0,2kg Special B Zacieranie: Na lenia 67-69oC, 1 godz. Wygrzew 78oC - 5 minut. 28 litrów przed gotowaniem. Chmielenie: 60' Challenger 20g 30' Simcoe 10g 15' Simcoe 5g 5' Cascade 30g Otrzymano 20 litrów po gotowaniu (mam za mocny taboret gazowy) Fermentacja 07.12.2014 - burzliwa Bez Cichej. Zabutelkowano 19.12.2014 Z 13 BLG zeszło do 5 BLG dodane 50g cukru na refermentację. Edytowane 22 Grudnia 2014 przez Wiktor_Gzub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keisan Opublikowano 22 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 22.24.2014 Kiedy to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor_Gzub Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 22.24.2014 Kiedy to? Już poprawione. Dzisiaj na cichą przelałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Kurde wchodzem, paczem a tu jakiś orajt man! Szykuj gary na sobotę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wania Opublikowano 23 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Uuu wielkopolski desant się mobilizuje;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor_Gzub Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 Kurde wchodzem, paczem a tu jakiś orajt man! Szykuj gary na sobotę! Gar 50 gotowy, z mojej strony będą dwie warki, Janko to samo Uuu wielkopolski desant się mobilizuje;) I to z grubej rury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor_Gzub Opublikowano 25 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Double Rye Robust Porter - Sierżant Mścisław 5 kg Pale Ale (Optima) 410g Czekoladowy Jasny (Strzegom) 0,5kg Żytni Czekoladowy (Weyermann) 100g Karmelowy 30 (Strzegom) 0,2kg Special B (Castle Malting) Zacieranie przez 1h na lenia w 68-69oC Wygrzew 5 minut w 78oC wysładzanie 5,5,4l wody o temp 80oC Uzyskane 29 litrów przed gotowaniem 12 BLG Gotowanie-Chmielenie Czas gotowania 65minut 60' 25g Challenger (Granulat) a=6,5% 30' 15g Simcoe (Szyszka) a=13% 15' 10g Simcoe (Szyszka) a=13% 5' 20g Fuggles (Szyszka) a=5,3% 0' 20g Fuggles (Szyszka) a=5,3% Otrzymano 18,5L 17 BLG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor_Gzub Opublikowano 25 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 (edytowane) meh przypadkowy multipost. Edytowane 25 Grudnia 2014 przez Wiktor_Gzub Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się