Makaron Opublikowano 17 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 (edytowane) Receptura na 20 litrów Zasyp: 2.8kg Słód Pale 0.25kg słód crystal 0.2kg słód czekoladowy Zacieranie: Zacieranie 70 minut 68°C . Chmielenie: 140 GPH (20g 7%AK) northern brewer Dodatki: pół łyżeczki mchu irlandzkiego Drożdże i fermentacja Drożdże Gęststwa London III, najlepiej w temperaturze w okolicach 18°C. Rozlew 50g cukru do refermentacji na 20 litrów. Edytowane 26 Września 2010 przez Makaron Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_wc Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Jaka gęstość? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Jaka wyjdzie . Prawdę mówiąc nie pamiętam. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Mi wychodziły tak około 10°Blg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 (edytowane) Jak długo takie piwo musi leżakować? Inaczej mówiąc, po jakim czasie uzyskuje pełnię walorów? Edytowane 21 Marca 2015 przez santa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Moje po 6 miesiącach było wyborne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Zdaje się, że go piłem - był wyborny, ale zazwyczaj aż tyle czekać nie trzeba. Zwykle można pić od razu po nagazowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 12 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Który crystal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się