Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

BADASS - CREAM ALE

 

 

badass-beer.png

 

 

Warka: 11 gal (41.6 L)

OG: 1.047 (12.4 Plato)

IBU: 17.6

SRM: 3.5

Wydajność: 72%

 

 

Słody:

 

14 lbs. (6.35 kg) Słód 2-Row Pale

 

4 lbs. (1.81 kg) Płatki kukurydziane

 

2 lbs. (0.91 kg) cukier

 

 

Chmiele:

 

1.5 oz. (28 g) Mt. Hood, 5% AA, 60 min

 

Drożdże: US-05

Zacieranie: 148F (64.5 °C), 60 min.

 

Uwagi: Jest to piwo bardzo lekkie, łatwe do picia na ciepłe, słoneczne dni. Zamiast chmielu Mount Hood możesz użyć Hallertau Hersbrucker albo Lubelski, zamiast słódu 2-row mozesz użyć słód Pils.

 

Ta receptura w "wersjii polskiej", na 21L:

Słody:

3 kg pils

1 kg Płatki kukurydziane

0.5 kg cukier

Chmiele:

20 g lubelski 60 min

Drożdże:

US-05

Zacieranie:

67°C / 60 min

Edytowane przez scooby_brew
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.