zgoda Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Dyrekcja skansenu w Kuligowie k. Radzymina zaproponowała mi przeprowadzenie warsztatów piwowarskich w sobotę 25 sierpnia. Wstępnie się zgodziłem, choć na dzisiejszy dzień nie wiem, czy będę wtedy w kraju (liczę jednak na to, że do 25 już wrócę z Moskwy). W planach jest uwarzenie milda 9.5°Blg, surowce są, jednak potrzebowałbym pożyczyć taboret gazowy i butlę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havran Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Nie ma problemu, wpadaj i bierz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norin89 Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Warzę piwo na działce 7km od Kuligowa. Chętnie użyczę taboretu i butli (są na miejscu) i jako, że jestem początkujący z przyjemnością odwiedzę warsztaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 A nie mają tam jakiejś chaty, w której można rozpalić w piecu? Byłoby bardziej magicznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Jednak warsztaty się odbędą, choć jeszcze nie wiadomo dokładnie kiedy, pod uwagę brany jest początek października. Tematem zainteresował się pewien rzutki młody człowiek i ponownie jest nadzieja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 17 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Pokaz warzenia piwa sposobem domowym odbędzie się w niedzielę 30 września. W garze będzie mild ~9°Blg. Piwo uwarzone podczas pokazu będzie następnie przeznaczone do degustacji podczas kolejnych warsztatów, które są planowane na połowę listopada, w miejscu jeszcze nie ustalonym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norin89 Opublikowano 25 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Pokaz warzenia piwa sposobem domowym odbędzie się w niedzielę 30 września. W garze będzie mild ~9°Blg. Piwo uwarzone podczas pokazu będzie następnie przeznaczone do degustacji podczas kolejnych warsztatów, które są planowane na połowę listopada, w miejscu jeszcze nie ustalonym. Nadal potrzebujesz pożyczyć taboret i butlę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 25 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Nie, będę miał od organizatora. Zapraszam w niedzielę od 11. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 30 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2012 Piwo uwarzone, fermentuje grzecznie u mnie w piwnicy. Kto nie był niech żałuje. Piwo jak piwo, ale panie na stoisku obok miały przepyszną zupę rybną. I różne chleby. Jakieś zdjęcia będą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 2 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 http://www.mariuszkaszuba.pl/2012/10/01/rybka-lubi-plywac-skansen-w-kuligowie/ Mariusz Kaszuba, który robił te zdjęcia, ma już za sobą pierwsze kroki w piwowarstwie domowym - zrobił kilka piw z puszek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz Kaszuba Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Witam Rzeczywiście na razie zrobiłem kilka piw z puszek. Jednak po rozmowie z właścicielem Browaru Clair de Lune nabrałem ochoty na zrobienie własnoręcznie zacieranego piwa ze słodu. Muszę się tylko doposażyć w odpowiedni sprzęt i będę próbował. To jeszcze nieśmiałe pytanie jaki rodzaj najlepszy na pierwszy raz, żeby było najłatwiej i nie popsuć przez brak doświadczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 5 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Zajrzyj na wiki, tam powinno być wszystko opisane, co potrzeba na początek. A w razie problemów służę pomocą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi