josefik Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 W twardej wodzie (n.p. w Dublinie przy produkcji Guinnessa) dodawanie jęczmienia palonego na pocztku zacierania pomaga pH i koryguje pH do właściwego poziomu. Scooby przy okazji reportażu o megafabrykach, pisałeś że woda do guinnessa jest miękka, skąd ta zmiana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 (edytowane) Nie, josefik, mylisz sie; przeczytaj ten post jeszcze raz. Edytowane 21 Grudnia 2012 przez scooby_brew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 ok, w reportażu jest że miękka, to jaka ta woda w końcu? Mołot 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scooby_brew Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 (edytowane) Tak jak napisałem, woda jest twarda, alkaiczna i do jej zbalansowanie dodają palonych ziaren/słodów. Nie wiem dlaczego w reportarzu padło określenie "woda miękka", dlatego też się zdziwiłem, to chyba tylko dla reklamy i bajeru. Przeczytaj to. Edytowane 21 Grudnia 2012 przez scooby_brew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się