a_r_e_k Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Ile średnio trwa filtracja? Bo właśnie warze piwko i ta filtracja idzie coś mega wolno. Pierwsze 10 litrów ok, ale teraz to tak zwolniło, że szok... Filtr z rurki temp podniesiona do 78 to tak musi być i ja jestem niecierpliwy czy coś sknociłem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 (edytowane) U mnie około 30 , 40 minut ( wysładzam zazwyczaj do objętości 25 , 30 litrów ) , zalezy od zasypu itp. Skoro bardzo zwolniło , to prawdopodobnie zbiła Ci się warstwa filtracyjna mocno ( co u mnie dzieje się ,jesli za szybko wysładzam ) , jeśli stanie kompletnie , zamieszaj i zrób ponownie vorlauf. Edytowane 13 Czerwca 2013 przez pepek84 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_r_e_k Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 to u mnie leci już 30min i ledwo 13l mam coś tam kapie jeszcze... Kranik na początku miałem otwarty tak na połowę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 No to wg mnie zbyt mocno , brzeczka ma wypływać naprawdę niewielkim strumieniem . Tak jak pisałem , możesz zamieszać całość ( tylko delikatnie żeby nie zgnięść oplotu ) , zawrócić kilka pierwszych litrów wysładzać dalej. Do kranika masz podczepiony wężyk ( na zewnątrz ) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_r_e_k Opublikowano 13 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Tak dalej leci wężykiem. Zrobiłem tak jak zalecałeś i wygląda to obiecująco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 13 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2013 Możesz też spróbować naciąć złoże nożem, powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_r_e_k Opublikowano 14 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 Błedem było za mocne otwarcie kranika zbiło się i było po wszystkim. Później bez problemu już leciało, ale pierwsze koty za płotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi