Skocz do zawartości

Stout owsiany - ekstrakt barwiący


Rekomendowane odpowiedzi

Hej.

Chciałbym uwarzyć piwo wg tego przepisu:

http://www.wiki.piwo.org/Stout_Owsiany,_Andrzej_Smyk_%28anteks%29

Jednak w składnie jest tam podany ekstrakt barwiący. Nie posiadam go niestety. Można go jakoś zastąpić słodami palonymi/czekoladowymi? Chodzi tylko o nadanie barwy, czy również jest jakiś jego wpływ na smak?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A kiedy dodać słody palone i czekoladowe? Od początku czy po negatywnej próbie jodowej, bezpośrednio przed rozpoczęciem grzania do mash out?

 

Edit: Piwo już warzone. Ostateczny przepis jest tu: http://www.piwo.org/topic/9656-browar-u-koziolka/#entry215578

Edytowane przez bart3q
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.