Jump to content

kolekcjonerstwo

dori

Recommended Posts

Wymiałem się z Nim parę lat temu w Martinie. Ogólnie wydaje mi się że z sąsiadami lepiej się idzie dogadać niż z polakami (nie piszę tu o nas, ale polak polaka tylko by ruchał :P ).

Kolekcję ma dojść obszerną. Ja niestety albo i stety mam mniejszą, ale też fajną. Szczególnie zależy mi na kartkach pocztowych browarnianych i z piwem.

Mnie też ostatnio dopadła mania zbierania :) Niestety chwalić się póki co nie mam czym, ale powolutku zbieram sobie wafle i pocztówki browarniane i szkła coraz więcej mi przybywa :)

Ja zbieram szkło z myślą, że chcę mieć odpowiedni rodzaj szkła do każdego stylu. A konkretnie najbardziej charakterystyczne. Najcenniejszy okaz to Grodziskie (czerwony), dumny też jestem z 2 wersji do Berliner Kindla, ciężkiej szklanicy do Hoegaardena, Kwaka, Duvela i Chimay. Mam też szkło do alta, koelscha i roggena. Największy problem mam z wyspiarskimi ale'ami, jedyne moje szkło to szklanka "pintowa" z charakterystycznym zgrubieniem, niestety no name.

Mnie też ostatnio dopadła mania zbierania :) Niestety chwalić się póki co nie mam czym, ale powolutku zbieram sobie wafle i pocztówki browarniane i szkła coraz więcej mi przybywa :/

Oj, to może się wymienimy. :)

No to już wiem po co na tyską giełdę jedziesz.

Oj, to może się wymienimy. :lol:

No to już wiem po co na tyską giełdę jedziesz.

Z miłą chęcią bym się wymieniła, gdybym miała czym, ale dopiero zaczynam zbierać, więc na wymianę prawie nic nie mam :lol:

A co do giełdy to przede wszystkim chodzi mi o dostarczenie piwa Pokrievce, bo nie wiem w jaki inny sposób to zorganizować

Chętnie bym wzioł się za ten konkurs, ale mam już egzaminy i na pewno mnie nie będzie. Może mógłbym komóś zlecić ale na takie coś to się nie piszę.

Jak się spotkamy to się wymienimy :lol: