adamz Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Stout Wędzony (Browar Sieprawskie Papek 84)Piana: beżowa, drobno i średnio pęcherzykowa, ładnie wykleja ścianki.Barwa: czarna, piwo prawie nieprzejrzyste.Aromat: już z butelki uderza wędzonka, wędzony boczek, szynka.Smak: na pierwszym planie również wędzony boczek, który przechodzi w bardzo konkretną chmielową goryczkę, nie wiem czy nie większą niż 53 IBU z etykiety. Podsumowanie: bardzo ciekawy, wytrawny stout, mocno wędzony, z kopniakiem chmielowym . Piwo nieszablonowe, choć pewnie przypadnie do gustu głównie fanom wędzonek.Dzięki! pepek84 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojt Opublikowano 7 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Witam, Czy depozyt dalej funkcjonuje? Mieszkam w okolicy i chętnie podzielę się swoimi eksperymentami Pytanie czy ktoś go odwiedza, bo w wątku cisza od pół roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 8 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2015 Nie, juz tam piwa nie przywozimy. Jedź na Krowoderską. Chociaż tam też ruch słaby . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lutek Opublikowano 14 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 taka niespodziewanka: Wee heavy - kantor Kolor: kolor ciemnobrązowy z rubinowymi przebłyskami Piana: bardzo nietrwała, koloru i reszty nawet nie zdążyłem określićAromat: w skrócie - pralinka ;-) sporo tofi i orzeszków, wyczułem też trochę owocowych estrówSmak: że się powtórzę - pralinka ;-) karmelowo-kawowo-orzeszkowy, na końcu lekko słodkawa, goryczka na poziomie homeopatycznym, alkoholu brakWysycenie: niskie w kierunku średniego...ale to pewnie przez czas Przy otwarciu delikatnie zmusowało i chciało wyskoczyć z butelki. Generalnie po prawie 2 latach od butelkowania (u mnie cały czas w lodówce) piwo jest bardzo dobre, wielowymiarowe i co gorsza (ze względu na 7,9%) niezwykle pijalne. Kolejny raz...brawo Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciothebest Opublikowano 9 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 Witam , czy piwny depozyt jeszcze działa ? Znajdzie się ktoś chętny na wymianę ? Mam Milk Stout-a , Dry Stout-a i coś na kształt FES-a , mógłbym podrzucić w wolnej chwili . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi