astrobus Opublikowano 19 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2013 z próżniejszymi zmianami. Dobre syntax error w robocie za dużo strzelam paluchami w klawiaturę, nie wszystko czasem poprawię, a czasem edytory automatycznie poprawiają inaczej niż potrzeba, przepraszam za błąd choć śmiesznie i czasem celnie wyszło kolego Panta_rei, pewnie wszystko jest OK, ale zawsze warto się przepytać u źródła dlaczego jest tak, a normy mówią że ma być inaczej. przedsiębiorstwa wod. - kan. często funkcjonują na zasadzie, "robimy jak się uda - może nikt się nie zorientuje" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 apropos usuwania zapachu chloru z wody kranowej przeczytałem, że można do tego użyć pirosiarczynu sodu (Na2S2O5) za #3 z bloga Mad Fermentionist czy ktoś używa tej metody? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Dzięki temu tematowi- (obserwowany) już wiem czemu mi jasne piwa wychodzą dobre a ostatnia próba ciemnego (RIS) okazała się porażką. Następny etap piwowarstwa domowego to pomiary wody, ph brzeczki itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi