chomiczon Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Buszując po Internecie natknąłem się na tabelę przeliczającą skale cukrowe w wersji .doc - http://wino.org.pl/forum/files.php?pid=30127&aid=17 w wersji .xls - http://wino.org.pl/forum/files.php?pid=30126&aid=16 Może komuś się przyda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 23 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Mnie te tabele nie pasują jakoś, zwłaszcza w porównaniu do obliczeń w BeerSmith. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiczon Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2013 Wiesz co? Możesz mieć rację. Porównałem skalę SG i Brix w refraktometrze i są rozbieżności w stosunku do tych plików. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się