Marciano Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Witam Planuje moja kolejna warke z ekstraktów. Zamierzam zrobić coś takiego: Coopera Mexican Cerveca 500g light malt extract 500g wheat extract 250g miodu Do tego sok i skorka z 6 limonek oraz 20-30g nasion z kolendry. Sok z limonek ,nasiona i miód podgotuje w celu dezynfekcji i wszystko do fermentora. Oczywiście skorka i nasiona w worku. Mam zamiar to dochmielic na cichej tylko nie wiem jaki chmiel? Citra będzie dobra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 27 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Przy limonkach nie ma sensu dawać chmielu na cichą, i tak nie będzie go czuć. W ogóle chmiel w tym piwie nie ma większego znaczenia, tu cytrusy grają pierwsze skrzypce. Tak naprawdę to cytrusowy napój piwny, bardzo dobry na upały, ale tylko tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marciano Opublikowano 27 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2013 Właśnie w takim celu powstaje. Żeby ugasić pragnienie w letnie dni. Dzięki za rade. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi