darusjanek Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 witam zaczołem bawić się w piwko taki gotowiec ze sklepu w puszce i mam problem zrobiłem wszystko jak należy jak instrukcjia nakazuje i piwko jest mętne a już czas w butelki pomóżcie jak ktoś może Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Napisz jakie to piwo , jaki gotowiec ,jakie drożdże , jak długo fermentuje , w jakich temperaturach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_P Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 Po pierwsze - naucz się nazywać tematy konkretnie a nie tak 'z dupy' Po drugie podawaj zawsze jak najwięcej szczegółów - wtedy można szybciej i dokładniej odpowiedzieć. Po trzecie - zapewne potrzeba cierpliwości - zabutelkowałem do tej pory 5 brew-kitów i 5 zacieranych - brew-kity w odróżnieniu od zacieranych są klarowne jak koncerniaki, nawet pszeniczne Może za często zaglądasz? może za krótko czekasz albo ruszasz fermentorem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 29 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2013 A po czwarte, przyłóż się do ortografii. Na tym forum kładziemy duży nacisk na poprawną pisownię, szanujemy się wzajemnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek80 Opublikowano 30 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2013 Po piąte - najpierw poczytaj, potem pisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi