jacer Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Jak się rodzą mity? Ten ktoś to fidoangel, mozna do niego napisać to pewnie powie co i jak. I nie zimną tylko ciepłą z kranu. Ciepła woda z ciepłowni ma pewno z 50°C więc taka zimna znów nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 (edytowane) Z drugiej strony ktoś niedawno pisał, że wysładzał zimną kranówką i nie miał spadku wydajności. i nawet nie chodzi o to. Chodzi mi,ze takie ksiazki jak Palmera sa polecane itd itp..wiec ja kupuje,czytam.za jakis czas czytam zupelnie cos innego.wiec naprawde, jako poczatkujacy moge byc troche skolowany. mozliwe,ze ktos robi sobie eksperymenty itd. Ale w takim ukladzie dlaczego takich informacji nie ma w tych ksiazkach. Przeciez ludzie co to pisza to tez robia ekperymenty co nie? Edytowane 10 Kwietnia 2009 przez marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Z drugiej strony ktoś niedawno pisał' date=' że wysładzał zimną kranówką i nie miał spadku wydajności.[/quote']i nawet nie chodzi o to. Chodzi mi,ze takie ksiazki jak Palmera sa polecane itd itp..wiec ja kupuje,czytam.za jakis czas czytam zupelnie cos innego.wiec naprawde, jako poczatkujacy moge byc troche skolowany. mozliwe,ze ktos robi sobie eksperymenty itd. Ale w takim ukladzie dlaczego takich informacji nie ma w tych ksiazkach. Przeciez ludzie co to pisza to tez robia ekperymenty co nie? Bowarnictwo ma z 1000 lat tradycji, warto z niej czerpać, bo pokolenia piwowarów miały czas wszystko sprawdzić wielokrotnie. Z drugiej strony jest postęp, szalenie przyspieszajcy w ostatnich dekadach, trzeba cały czas do niego się dostosowywać. Browary przemysłowe a browarnictwo domowe? Dawno już nasze drogi się rozeszły, możemy sobie zaglądać przez ramię, ale nie warto kopiować rozwiązań. Inna skala, inny cel, inne środki. Procesy naturalne są cudownie niejednoznaczne, trudno je objąć pojedynczym eksperymentem. Dlatego to hobby jest takie fajne, ociera się o kunszt. Osobowość browarnika odciska swoje piętno w piwie, tysiące małych czynności wpływaja na produkt końcowy, czasem nawet nie do końca świadomie. Jescze dużo zostało do odkrycia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 i chyba tym milum akcentem mozemy zakonczyc dyskusje :/ ze chyba jeszcze ktos ma cos do dodania. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Na spotkania SCB przychodzi Bill Cooper. Facet ma 80 lat od 40 warzy piwo i widział jak moda się zmienia przez poprzednie okresy. Bardzo wiele od niego można się nauczyć, ale samemu mówi, że samemu się uczy na spotkaniach z doświadczeń innych. Zatem to hobby naprawdę może zająć całe życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 I O TO CHODZI ;):D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się