kalemba Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Witam, chciałbym wysuszyć chmiel domowymi sposobami, ale nie do końca wiem jak. Czytałem już że chmiel można suszyć w piecu w temp 50 stopni. Jednak ciekawi mnie czy są też inne metody np. przy użyciu suszarki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajtek99 Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Ja swój wysuszyłem rozsypując go w dużym kartonowym pudle po tv. Jeden dzień na słońcu i suchy jak pieprz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamdobreklapki Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Ja będę się przymierzał do zrobienia suszarki właśnie z wykorzystaniem suszarki do włosów.. można się pokusić nawet na sterowanie termostatem i będzie pełna kontrola nad procesem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 A czy ktoś próbował suszyć chmiel w mikrofalówce? http://www.themadfermentationist.com/2007/08/drying-hops-in-microwave.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Ale wy kombinujecie. Wystarczy jeden dzień na słońcu i chmiel jest suchy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2013 Gdzieś wyczytałem, że lepiej nie suszyć na bezpośrednim słońcu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi