gregroc Opublikowano 16 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Impreza coraz bliżej, więc najwyższy czas na konkrety: w godz. 11:00 - 12:00 rejestracja piw w kategorii otwartej 0 15:00 rozpocznie się ocenianie piw, ok. 18:00 ogłoszenie wyników. W międzyczasie rozmowy, degustacje - czyli szeroko pojęta integracja Kolega bnp przygotował prelekcję - temat niech będzie tajemnicą (ale zapewnia, że będzie ciekawie) W tym samym czasie będziemy warzyć - oczywiście POLSKIE AAAAALE. Odbędą się też warsztaty degustacyjne dla publiczności oraz konkurs wiedzy o piwie, również dla przybyłych "nie wtajemniczonych". Miło mi poinformować też, że lubelskich piwowarów domowych wspiera Perła. Browar zdecydował się sponsorować nasz konkurs, więc będą dodatkowe drobiazgi dla zwycięzców, a sama impreza mogła nabrać nieco rozmachu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Solidny sponsor, szacun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Kolega bnp przygotował prelekcję - temat niech będzie tajemnicą (ale zapewnia, że będzie ciekawie) porozmawiamy o kastracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 17 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 W tym samym czasie będziemy warzyć - oczywiście POLSKIE AAAAALE. Tak?? A ja przygotowałem surowce na stouta... wędzonego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregroc Opublikowano 17 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2013 To wywabisz kolor z jęczmienia, zesłodujesz, zamienisz Fuggle na Lubelski i wyjdzie PA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 no dobra..... surowce odłożę sobie na kolejne warzenie, a na sobotę przygotuję słody na polskie ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profilone Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Mili, Podpowiedzcie mi jedną rzecz - nie dam rady przybyć do Chaty w ciągu dnia - dopiero ok 20-21. Czy jest sens wtedy przyjeżdżać na atrakcje związane z Konkursem czy już raczej będzie po wszystkiemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tibek Opublikowano 18 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2013 Ile polish ejli startuje w konkursie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Mili, Podpowiedzcie mi jedną rzecz - nie dam rady przybyć do Chaty w ciągu dnia - dopiero ok 20-21. Czy jest sens wtedy przyjeżdżać na atrakcje związane z Konkursem czy już raczej będzie po wszystkiemu? Już będzie po konkursie. Zostaną atrakcje części nieoficjalnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Ile polish ejli startuje w konkursie? Nie dużo piw zgłoszono....bodajże 13 przystąpi do rywalizacji. Ciekawe ile będzie w sobotę w otwartej kategorii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maaaciej Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 O której zacznie się warzenie...?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Chciał bym zacząć jak najwcześniej... ale pewnie koło 14tej się rozpocznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maaaciej Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Czyli na filtracje zdążę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Załatwiamy dla uczestników imprezy łuskę kaszy gryczanej. Jak dobrze pójdzie to będzie kilkadziesiąt litrów do rozdania pozdr pepo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 fajnie, piszę się na trochę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 19 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Mam nadzieję, że pogodę zamówiliście. W tym roku polska jesień jest nad wyraz niesprzyjająca pod względem organizacji imprez plenerowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregroc Opublikowano 19 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2013 Tomku, mówisz i masz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregroc Opublikowano 20 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2013 W sobotę w "Chacie" odbywa się również ekobazar, dlatego nasza miejscówka będzie wolna od godziny 14:00... Zgłoszenia piw do kategorii otwartej będą przyjmowane od 11:00, około 13-tej ruszymy z pokazem warzenia, natomiast oficjalne otwarcie będzie o 14-tej, może nieco wcześniej. Przepraszam wszystkich za niedogodności, ale na niektóre rzeczy nie mam wpływu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Niezdecydowanych może jeszcze zachęcę dwoma pokazami z pogadanką: 1 Filtracja to kastracja? Pokaz, budowa, zasada działania zestawu do domowej filtracji piwa. 2 Sztuczne nagazowanie piwa w kegu z elementami wyszynku. Ile to trwa? kilka dni czy 5 minut... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Czy ktoś zabiera butle do wyszynku?? W mojej jak na złość skończył się wczoraj gaz Nie wiem czy dziś dam rade gdzieś podjechać... zresztą - sobota, supon nieczynne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 ja wezmę 2 kg ale tez nie mam pojęcia ile jeszcze mam tam gazu. Tak sobie pomyślałem że właściciel Chaty ma na 100% jakby coś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiczon Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Kilka fotek z konkursu https://box.exeler.eu/public.php?service=files&t=4564d57de3f2a4032515d6be65d99c1b Certyfikat niepodpisany więc trzeba zaakceptować jego ułomność Kamilo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Dziękuje wszystkim za wspaniałą imprezę i super atmosferę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin-w Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Szkoda, że nie mogłem zostać do końca. Za rok. Dzięki za rady na temat wysładzania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Pogoda nas nie rozpieszczala, ale impreza udana. Gratulacje zwycięzcom i podziękowania dla organizatorów. Miło było i do następnych spotkań. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się