Cichus Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Czego konkretnie Ci potrzeba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Lodzer ale nawet dobra od brudasa zawsze możesz edytować zapiski i napisać , że miał być kwas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Konkretnie to byle co, cos tam sobie zmajstruje, mialem warzyc na wlp585 a ze sa zdechniete to i tak mi juz wszystko jedno, czy to beda belgi czy brytyjskie czy amerykanskie czy cokolwiek, serio. Bylebym nie musial potem zmieniac zapiskow ze mial byc kwas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) Jutro będę zbierał WLP 545 TO wieczorem mogę Ci podrzucić. Świeże, po dwóch tygodniach fermentacji. Edit Ewentualnie mogę mieć FM20. Edytowane 30 Października 2015 przez Cichus Lodzermensch 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Giciorek! Biere! Niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Mówisz, masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Cichus niech ci bozia w kwasach wynagrodzi (tych planowanych ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
need Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 (edytowane) Poza tematem ale pilnie potrzebuję POMOCY! Zatarłem dzisiaj sobie ipę, zaczynam warzyć, chcę uwodnić drożdże, paczę a tam ich nie ma... Położyłem je z innymi gratami na blacie i moja kochana córeczka postanowiła sobie zrobić z nich jakąś miksturę. Nie pytając mnie oczywiście o zdanie. Zużyła również zapasową saszetkę. Gęstwy żadnej nie mam, bo ostatnio robiłem cydr, który zresztą dziś rozlałem, Reasumując - mam brzeczkę, niechmieloną, jest 22.30, jutro święto a ja kur.a bez drożdży. Co z tym począć? Może ma ktoś odstąpić saszetkę US05, jakąś gęstwę, cokolwiek? Pojechałbym po to w dowolne miejsce. Ewentualnie co zrobić, gdybym nie znalazł nic do poniedziałku? Edytowane 31 Października 2015 przez need Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 ja mam s-04 jakby co Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
need Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 A gdzie mógłbym Ciebie znaleźć? Jestem ze Zgierza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 retkinia Jak poczekasz do rana to jutro bedę jechał przez zgierz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Jak coś mam US-05 do oddania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
need Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Biere. Tylko jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joonecky Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Mam w domu jakieś zapasowe suchary. Tylko w Tomaszowie Maz. Jak by Ci się chciało jechać, to spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
need Opublikowano 31 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Dziękuję wszystkim za błyskawiczny odzew, ze względów logistycznych wezmę S04 od rabbka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lodzermensch Opublikowano 1 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Pije Belgian Pale Ale II od kolegi Cichusa. Po odkapslowaniu slabe sykniecie, piwo nisko wysycone ale piana pokazna jak na takie wysycenie, znaczy szklo i tworzy stala obraczke. W aromacie karmel , drozdzowa estrowa, slodkosc, lekki banan. W smaku karmelki, slod, wyrazna belgijska nuta, ktora jednak po przelknieciu jest bardziej fenolowa, calosc skontrowana umiarkowana gorycza. Bardzo smakuje mi to piwo, z pewnoscia wyszlo Ci lepsze niz moje kiedys tam na Schelde. Brawo Ty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 W Bromaniaku remont - wie ktoś może do kiedy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael52 Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Wszystko wskazuje na to, że do piątku 13-tego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 mała rotacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_lag Opublikowano 17 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2015 Już po remoncie, zostawiłem 2 x Blackberry Wheat Ale, pobrałem German IPA, Belgian IPA (nieznany browar) i RIS Gambi KO.T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek321 Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Bromaniak działa - po remoncie i zmianach akcjonariatu Wczoraj zostawiłem: 2 x Biała Mewa (Hefe-Weizen 13Blg) 2 x Dziki Gon (Polskie Ale, dziki chmiel 13,7 Blg) Pobrałem: RIS Gambi KO.T 19Blg Dziki Zachód - WILD AIPA - BROWAR BOSZLA 15 BLG/6,5%ABV Perseus - Session IPA - BROWAR DOMOWY KOSMOS 3,7% Angielskie Ciemności - ENGLISH INDIA BLACK ALE - BROWAR ROSOMAK - 16Blg/7,5%Abv RIS-a wrzuciłem na "od razu" opiszełm to - mamno-tatki,, alemuszem ohłonońć defi*%nitywnie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek321 Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 RIS Gambi KO.T 19Blg wygląd: bardzo ciemny brąz, prawie czarny, nieprzejrzysty, piękna bujna i dość trwała piana aromat: palony, karmelowy, śliwki suszone smak: pełne i treściwe, palony, karmelowy,estrowo-owocowy,alkohol niewybijający się, rozgrzewające nieco oleiste, bardzo dobry balans pełni słodowej, paloności i goryczy, nagazowanie średnie wrażenie ogólne: bardzo mi smakowało, dobra pijalność, dobrze zbalansowane, jakoś mi te 19blg w zupełności wystarczyło, no i to uczucie po wypiciu "że mogę wszystko" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baton Opublikowano 12 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2015 Zostawiłem dziś 3 x Black IPA. Piwo butelkowane miesiąc temu, 15 blg, Simcoe, Citra i Columbus. Pobrałem Niemiecka IPA uwarzone przez ŁOT PSPD, Cherry Pale Ale Browar Boszla, JeżyNowe Browar Rosomak i Dry Stout Browar Retkiński Las. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_lag Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 RIS Gambi KO.T 19Blg wygląd: czarne, nieprzejrzyste, niska, beżowa piana, drobnopęcherzykowa aromat: prażony, ciemne owoce, niezbyt intensywny, z czasem wychodzą płatki dębowe smak: pełne, nieco oleiste, palone, goryczkowe, karmelowe wrażenie ogólne: porządne piwo, trochę brakuje "pazura" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baton Opublikowano 20 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 Browar Boszla - Cherry Lady - Cherry Pale Ale Wygląd: Świetna rubinowa barwa, różowa piana średnio obfita i trwała. Aromat: Na pierwszym planie wiśnie, w tle słodowość. Przyjemny aromat. Smak: Naturalnie wiśniowe, dosyć kwaśne, posmak prawie jak po zjedzeniu wiśni. Goryczka bardzo niska. Odczucie w ustach: Wysycenie raczej niskie, mogłoby być większe. Wrażenie ogólne: Udany eksperyment, wiśnie zdominowały piwo. Mojej dziewczynie smakowało Ile wisni poszło i jak były dodawane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się