mark33 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 (edytowane) Piwo uwarzone w ten sposób :http://www.piwo.org/forum/p14222-19-03-2009-17-51-14.html#p14222 Po nalaniu piękna piana biała, średnio gęsta. Pomimo mocnego nagazowania opanowana, obyło się bez ucieczki. Piwo klarowne jasne w EBC dałbym poziom 4. Zapach: I tu mnie dostało, nie potrafiłem określić skąd ten bukiet zresztą trudny nawet do opisania lekko chlebowy z nutą jakby mydlaną ale do przyjęcia. Smak: Bardzo przyjemne lekko chmielone piwo dolnej fermentacji z posmakami.... dopiero po przeczytaniu składu dotarło do mnie, że to lagerowa pszenica jest , niemniej ciekawe doznanie, smak oceniam jako ciekawy na miejscu pierwszym oraz intrygujący. Płatki owsiane gdzieś przepadły przez pszenicę zapewne. Podsumowując dobre piwo dobrze się pije, jako zagadka degustacyjna powinno być serwowane na szkoleniach (bym nie zdał). Dziękuję za możliwość degustacji - to było wyzwanie i czuję, że nie dałem rady do końca oddać przeżyć. Edytowane 15 Kwietnia 2009 przez mark33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Cześć Dziękuję Markowi za recenzję i ocenę Prawdę mówiąc mam wrażenie że ten posmak jest jest spowodowany dodaniem palonego jęczmienia. Nie mniej muszę to piwo podesłać do oceny jeszcze komuś bo ja sam nie jestem w żaden sposób obiektywnie ocenić tego piwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi