Kamill Opublikowano 12 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 skręciłem , choć łatwo nie było , źle się wkręca kranik plastikowy do plastikowego wiadra....dołączyłem zdjęcia skręconego + zdjęcie zestawu do zacierania , który wykorzystam jak przeleje pierwszy brewkit do butelek. W plastikowe przelewanie się nie bawię , bo chałupnictwem pachnie a Kopyra oglądałem ale jeszcze nie wgłębiałem się w jego filmiki o tematyce zacierania tylko brewkitowe...całkiem fajne i przydatne, ciekaw czy jakbym mu złożył propozycję , że wyślę mu pierwszego swojego pierwsze browara z zacieru do degustacji to by wypił i powiedział jaki poziom? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyran Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 Wygląda ok, a c.d. Kopyra to póki nie spróbujesz to się nie dowiesz PS. Życzę udanego zacierania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matekk Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 ciekaw czy jakbym mu złożył propozycję , że wyślę mu pierwszego swojego pierwsze browara z zacieru do degustacji to by wypił i powiedział jaki poziom? Kopyr gdzieś mówił, że nie degustuje piw domowych, bo nie ma na to czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 12 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 ciekaw czy jakbym mu złożył propozycję , że wyślę mu pierwszego swojego pierwsze browara z zacieru do degustacji to by wypił i powiedział jaki poziom? Kopyr gdzieś mówił, że nie degustuje piw domowych, bo nie ma na to czasu. a ma czas na coś innego niż on sam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamill Opublikowano 13 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 a) właśnie mierzyłem, piwo ma temp 24 stopnie (wydaje mi się że dużo bo w mieszkaniu dość chłodno), odczekałem 3 min jak radziliście i wsadziłęm miarkę 1,5 BLG :-) jutro przelewanie i jak wiadro się zwolni zacieram Pale Ale (ale gotowca dołączonego do zestawu startowego w zestawie )... no jest co robić bo pogoda taka sobie. (ale dzięki temu że deszcz grzyby się pojawiły , widziałem , że sprzedają i jutro uderzam na Jurę krak -często) b) cichej nie robię, dzisiaj zaobserwowałem wzrost klarowności , więc chyba ok c) butelki skompletowane dzięki kumplowi z pracy (odpalam mu kilka browarów) d)Ciptongue osadu nie widzę bo wiadro białe, nie pieni się od drugiego dnia wlania do wiadra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamill Opublikowano 22 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 w trakcie butelkowaniu pierwszego brewkita i rozwaleniu jednej butelki niestety wylądowałem na pogotowiu ze szkłem w nodze , którego nie dało się niestety wydłubać z nogi (bardzo małe i głęboko, RTG nie pomogło ) , na szczęście po 4 dniach sam (prawie) wyciągnąłem 3 mm szkła ze stopy , więc żyję..... niestety trochę to opóźniło mojego pierwszego Pale Ale z procesem zacierania. Tak czy tak zatarlem i po 6 dniach od zacierania sprawdziłem dzisiaj i ma 1,5 BLG cos mało jak na niecałe 13 litrów i 13 BLG po zmierzeniu na drugi dzień ,,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Kurna, tak czytam o tych gilotynach i zastanawiam się, czy one przypadkiem nie występują tylko na butelkach z wysokim kołnierzem? Przyjrzałem się jak moja kapslownica pracuje i doszedłem do wniosku, że ona się nie nadaje do wysokich kołnierzy, inne może podobnie się zachowują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 No widzisz ,a u mnie problem na grecie występował tylko przy niskim kołnierzu , wysoki kapslowała jak marzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się