Kasanga Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Zastanawiam się nad zamiana słodu pilzneńskiego na monachijski typ I lub wiedeński. Robił ktoś takie piwo , czego mogę się spodziewać. pozdrawiam Kasanga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stolarz Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 (edytowane) Robiłem z wiedeńskim zamiast pilzneńskiego (warka nr 9 i 19 ). Wydaje mi się, że miało bardziej pomarańczowy kolor w porównaniu z pilzneńskim. Jedne z lepszych pszenicznych jakie zrobiłem. Edytowane 6 Września 2013 przez Stolarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 6 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Ja również robię z wiedeńskim. 3 kilo pszenicznego i 1 kg wiedeńskiego, zmiany w kolorze piwa nie zaobserwowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasanga Opublikowano 6 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 A jak zmiana słodu wpływa na smak i pianę no bo kolor to wiadomo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 7 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2013 Wiedeński może wnieść więcej nut słodowych i trochę "ciała" do piwa. Ja stosuję tą recpeturę za Kaiserem: http://braukaiser.com/wiki/index.php?title=Weissbier_Hell Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się