Gość franc Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Jak myć minikegi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilus Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Płuczę wodą pod ciśnieniem (wąż od prysznica bez słuchawki) > wrzątek z płynem do naczyń > szczotka > płuczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość franc Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Dzięki? A jak wypędzasz resztki wody z beczułki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulipunk Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Ja przepłukwałem po myciu i odkażeniu wrzątkiem ze dwa razy. W kegu zostanie wtedy najwyżej odrobine czystej wody... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Suszę w ten sposób, że co jakiś czas energicznie ją potrząsam, dnem obróconym do góry. I tak sobie schnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Trumienny Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 (edytowane) Mam ten sam problem - to znaczy ustawiczne zaleganie wody w kegu. O dziwo, rdzewieć zaczął od góry przy uszczelce, a nie od dna gdzie ta woda stoi Kilus - jeśli płuczesz płynem do naczyń nie masz problemu z zaleganiem płynu albo piany w kegu? bardzo ciężko jest moim zdaniem domyć keg z piany po płynie do naczyń Edytowane 13 Września 2013 przez Pan Trumienny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kasanga Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Po jakim czasie te mini kegi rdzewieją , butelkowanie potrafi do szału doprowadzić a na kegi pepsi nie mam miejsca ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilus Opublikowano 13 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Owszem jest problem ;P, jak to z płynem. Jak już mam pianę w środku, staram się płucząc najpierw małymi porcjami wody, aby pozbyć sie nadmiaru płynu. A większa ilosć wody przy wyplywie powoduje dodatkową burzliwość płynu =pianę. Nie wiem, czy zrozumiesz o co mi chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bulipunk Opublikowano 14 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2013 Kilus ma rację - tylko małe ilości wody! a ja dodma jeszce żę zimnej! wtedy piana szybciej "znika". popostu trzeba trochę się namachać... Przepłucz potem dwa razy przegotowaną i wrzącą wodą. Jeśli w środku zostanie 20 ml to nic się nie stanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi