Spartan Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Witam, wstawiłem wczoraj do butli od wina piwo Altbier. Fermentacja się zaczęła i wszystko pięknie. Niestety w korku od fermentatora znalazł się stary korek od wina (aby było szczelne). Korek od wina lekko się ukruszył i wpadł do piwa (korek był odparzony). Jak myślicie dojdzie do infekcji piwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 21 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2013 Czas pokaże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 Dojdzie albo nie dojdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biniu Opublikowano 22 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2013 No i co jakbyśmy napisali, że dojdzie to byś piwo wylał do kibla nie mając 100% pewności? Lub gdybyśmy napisali, że nie dojdzie to piłbyś mimo, że trąciłoby mocnym kwachem? Czas prawdę Ci powie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Najlepiej wylej od razu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Prawdopodobieństwo jest spore , niemniej ja popełniłem kilka błędów do tej pory któe też dawały prawdopodobieństwo infekcji i nic się nie wydarzyło , więc spokojnie bym czekał . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 też bym czekał, może powstanie nowy korkowy styl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Cork Lambic lub liège Blond Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się