AndrzejKu Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Zamierzam tej zimy popełnić w/w piwo. Chciałbym osiągnąć wartość 20-25% alk. Chętnie przeczytam rady bardziej doświadczonych piwowarów. Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalk 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 Z tego co piłem i pamiętam to Jejski i Pieron popełnili całkiem fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harasim Opublikowano 23 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2013 a jak później to nagazować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 25% alkoholu czy ekstraktu ?? Bo jeśli to pierwsze to spore wyzwanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczmarz Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 a jak później to nagazować ? Sztucznie w kegu lub przy butelkowaniu trzeba dodać świeżą porcję drożdży - w tym wypadku szczep odporny na alkohol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejKu Opublikowano 24 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Ogólnie plan jest taki. Najpierw doppelbock w górnej granicy tak ok 10 % alk. Fermentacja potem 2 tyg cichej i na koniec na pole. Oczywiście jak już będzie mróz. Do nagazowania WLP099 lub G995 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 (edytowane) inaczej zrobił toś takie piwo ? czy tylko to tak teoretycznie ? Edytowane 24 Września 2013 przez bnp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baradnor Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Tutaj jest trochę informacji na temat warzenia Eisbocka http://byo.com/recipes-tag/item/593-eisbock-brew-the-beer-money-cant-buy AndrzejKu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 daję worek słodu temu co zrobi przez wymrażanie koźlaka lodowego z alko pow. 25% ( oczywiście piwo będzie poddane analizie labolatoryjnej) proszę nie teoretyzować ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tibek Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 A czy wymrażanie jest w tym kraju legalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seven Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 Kurde, nie ma żadnego innego tematu o Icebocku na forum? Mało coś informacji. Co do legalności, to nie jest to destylacja, a chyba tylko o tym mowa w ustawie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 23 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2014 co do legalności to teoretycznie jest legalne ale w praktyce pewnie Sąd by uznał że ustawodawca miał na myśli "zatężanie" i by wymierzył karę . Taka sytuacja ma/miała miejsce jakiś czas temu odnośnie akcyzy na susz tytoniowy. Chociaż w ustawie jest mowa o suszu tytoniowym to obchodzono temat sprzedając tytoń "mokry" ok 20% zaw wody. Jednak ustawodawca interpretuje jako susz tytoniowy jako tytoń który nie jest połączony z żywą rośliną zielonych liści nie można sprzedawać ale zielone liście wraz z łodygą i korzeniem już można ps i komu się udało zatężyć piwko w % przez wymrażanie ? hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się