tomasznet Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Fałszywe dno planuje zastosować do kega, zastanawiam się nad takim rozwiązaniem. Fałszywe dno przecięte na 2 połowy na zawiasach aby można było wsadzić do kega, mufę spustową w kegu mam zamontowaną do bocznej ścianki ok 5-7 cm od dna kega. Jak sądzicie czy filtracja za pomocą rurki przez otwór w fałszywym dnie zda egzamin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br.an.tr Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 A nie lepiej do kega dospawać nogi i zamocować (przyspawać) mufę i zamocować kran na dnie kega . Jak grzejesz grzałkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasznet Opublikowano 24 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Grzeję na taborecie gazowym więc mufa z dołu odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 24 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2013 Wcale nie- miałem tak przy kegu 30l- mufa na dnie, potem kawałek rurki wyprowadzony przez palnik taboretu, kolano i zawór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszemas Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Nie trzeba spawać nóżek, ja mam wspawane tak w dno że wychodzi spust przez boczny kołnierz, a fałszywe dno po prostu sobie leży na dnie kega. Polecam to rozwiązanie, można kega nadal stawiać gdzie się chce, idealnie się go myje bo jest spust w samym stożku dna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasznet Opublikowano 25 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 (edytowane) Na chwile obecną nie planuje przerabiać kega, rozwiązanie zamontowanej mufy od dołu wydaje mi się nie wygodne, mufa z rurką i zaworem będzie odstawać od spodu kega. Mój zestaw jest mobilny, tzn. zacieram w różnych miejscach. Takie rozwiązanie będzie komplikować stabilne postawienie gorącego kega na stole, co jest mi potrzebne do filtrowania. pszemas czy możesz zrobić fotkę spodu kega Edytowane 25 Września 2013 przez tomasznet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszemas Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Oto fotki, nie wiem dokładnie co masz na myśli w sprawie stosowania swojego kega, ale to rozwiązanie miało na celu połączenie dwóch funkcjonalności, a więc wygodnego stawiania kega tak jak przed przeróbką oraz spustu w dnie co daje całkowity odbiór filtratu oraz bardzo ułatwia mycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasznet Opublikowano 25 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 pszemas to rozwiązanie mi się podoba, będę szedł w tym kierunku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarrro Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Z jak grubej blachy macie Panowie wykonane fałszywe dna ? Chodzi mi o kegi 50 litrowe. Trochę próbowałem i pojawia się problem z uginaniem i wykrzywianiem. Wygląda na to, że największy wpływ ma na to podciśnienie wytwarzane pod FD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszemas Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 ja mam z dwójki, u mnie leci czysta brzeczka, zdjęcia jak wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabloxprt Opublikowano 3 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2013 A jaką średnicę otworów w nim masz? Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elwiz Opublikowano 14 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2015 Fałszywe dno planuje zastosować do kega, zastanawiam się nad takim rozwiązaniem. Fałszywe dno przecięte na 2 połowy na zawiasach aby można było wsadzić do kega, mufę spustową w kegu mam zamontowaną do bocznej ścianki ok 5-7 cm od dna kega. Jak sądzicie czy filtracja za pomocą rurki przez otwór w fałszywym dnie zda egzamin ja mam coś takiego zdaje egzamin ale zaczyna przypalać jak się zaciera z postojami dlatego chcę przejść dokładnie na to co masz na rysunku już dawno temu to planowałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi