radekam Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Witam Chyba i na tym forum wypada się przedstawić, skoro i tu (prócz browar.biz) się bywa Browar Piątkowy. Siedlce Warek kilkadziesiąt (ze 2 lata temu straciłem rachubę) za to dużych - po 60 l. Obecnie w bekach pusto. Trwa sprzątanie piwnicy aby wstawić starą lodówkę. Pasuje do niej beczka 50 l. I wkrótce ruszam z jakimś dolniakiem. Napaliłem się na marcowe Weny - będzie jak znalazł na Boże Narodzenie. Tyle tylko że trzeba je będzie robić trochę w technologii HG. Tzn wody na 45 l a słodów na 60 l. Przed rozlewem do butelek, beczkę 60 l dopełnię wodą. A na razie spijam to co się zimą uwarzyło (jasny lager, ciemny lager, porter) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Infam Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Witam! Wypada się przedstawić, wypada. Zwłaszcza z takim dorobkiem. Ale wybacz, początkującym jeszcze przez jakiś czas będziesz. Mam nadzieję, że krótko! Też warzę takie ilości. Lekko nie jest. Chciałoby się mniej a częściej ale... Na zdrowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekam Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 Jasne że chciało by się więcej, ale żona trochę protestuje Mówi że kuchnia się potem cała lepi. Piwkiem niestety nie da się jej przekupić. A że jestem początkującym? Nie szkodzi - można zadawać głupie pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 witaj radekam odkładam buteleczki dla ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekam Opublikowano 6 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 witaj radekam odkładam buteleczki dla ciebie Fajnie. Porcyjka dla ciebie już leżakuje. No i jak tam mrożonki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Cześć radekam moja mama urodziła sie 11 km od Siedlec, co jakis czas bywam u swoich ciotek w tamtej okolicy może kiedyś uda nam się spotkać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekam Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Cześć radekam moja mama urodziła sie 11 km od Siedlec, co jakis czas bywam u swoich ciotek w tamtej okolicy może kiedyś uda nam się spotkać Qurcze nie zaznaczyłem subskrybcji tego wątku. Jasne, zapraszam na siedleckie piwko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 24 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2010 Cześć byłem w Broszkowie na przełomie sierpnia/września następna wizyta za rok zapewne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekam Opublikowano 25 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2010 (edytowane) Broszków to bardzo blisko ode mnie. Zapraszam zatem na Edytowane 25 Stycznia 2010 przez radekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Witam! ja też jestem z Siedlec i jak widzę chyba tylko my dwaj z kolegą radekamem. Chętnie jakieś wskazówki przyjmę od bardziej doświadczonego kolegi. Ps. można by się kiedyś spotkać na piwku... Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Wschodnie mazowsze rośnie w siłę ;-) Ja też z okolic, z Sokołowa Podlaskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Trzeba by jakieś spotkanie zorganizować przy piwku oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi