pedro22 Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Witam, mam chyba nietypową prośbę / pytanie, zacznę tak : Dałem znajomemu kilka moich piwek - taki mix, po trosze z różnych stylów. Jako że zawsze staram się to robić estetycznie (fajne etykietki, itp) to oprócz smaku bardzo mu się spodobały. Spytał mnie czy nie zrobił bym mu warki jubileuszowej na rocznicę firmy. Oczywiście wymiękłem bo chodzi mu o około 1000 piw - w fermentorze z BA tego nie uciągnę . Może jednak jakiś mały browar wszedł by w to ? Pomysł narodził się dzisiaj więc nie znam za dużo szczegółów. Wstępnie wygląda to tak : - do 1000 sztuk (pojemność do uzgodnienia - sam jeszcze nie wie) - na połowę grudnia - czyli chyba coś lekkiego - jakieś zajefajne butelki (krachle ?, może nawet jakieś porcelanki ?), kapsle z pieczątką, etykietki - projekty weźmie na siebie, druk ewentualnie też - oczywiście wszystko na firmę (faktury itp - na tym się nie znam, więc nie wiem co jeszcze) - ktoś mi kiedyś mówił, że browar nie może dystrybuować piwa poza hurtowniami - nie wiem, nie znam się, ale chodzi o to żeby się p. Jan Antony Vincent nie przyczepił. Proszę o jakieś rady (np idź tam a tam i powiedz to a to), ewentualnie jeśli ktoś by się podjął to jakiś namiar. Zaznaczam że pomysł jest bardzo świeży - nie wykluczam że jak się kolega z nim prześpi to zrezygnuje (jak sobie wszystko podliczy ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztyft Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Jak Kraków to zagadaj z Pracownią Piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 W wydaniu z krachlą to słabo realny pomysł, bo rozlew do takich butelek jest ręczny i robią to tylko browary restauracyjne, a nie wszystkie mają koncesję hurtową na sprzedaż poza lokalem. Zresztą koszt takiego przedsięwzięcia nie zadowoliłby zleceniodawcę. Zresztą 1000 x 0,33 litra to 3,3 hl a 1000 x 0,5 litra to 5 hl. Takimi zbiornikami chyba nikt nie dysponuje. 8 hl to najmniejszy restauracyjny posiada. Większość jednak posiada 10 hl lub 20 hl. Nie sądzę, by komuś kalkulowało się warzyć na pół zbiornika. Zresztą rzemieślnicy tacy jak Artezan czy Pracownia maja pełne ręce roboty ze swoimi piwami i wątpię by na taki projekt poszli. Najprostszym rozwiązaniem, zresztą spotykanym często na świecie jest tzw. private label. Wybierasz w browarze piwo z ich portfolio, dostarczasz konfekcję (etykiety, kapsle, zawieszki, kartony, etc.) i "robią" twoje piwo. Wielkość już nie ma takiego znaczenia, choć w większych browarkach ważna jest minimalna ilość dla której uruchamiają linię do rozlewu. Jeśli nie dysponujesz pojazdem do logistyki tego zlecenia to i tak jesteś skazany na najbliższy siebie browar. W Krakowie to tylko Pracownia Piwa, ale planują teraz małą reorganizację produkcji i wątpię, by się zgodzili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się