pabloxprt Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Witajcie, Mam dziwną jazdę z Sparkling Ale Coopersa. Do tej puchy dodałem 1 puchę niezachmielonego light malt extract też coopersa i jeden beer enhancer (500g dry malt + 500 glukozy ) muntonsa. Wiem że z tym enchancerem to troche przesadzilem ale nigdy nie mialem mocnego piwa wiec pomyslalem że spróbuję. Po ukończeniu fermentacji która zajęła 3 tygodnie zabutelkowałem piwo i po 3 tygodniach trzymania go w domu piwo ładnie się wyklarowało i wylądowało w szopce. Chodziło mi o to aby je zchłodzić. Po tygodniu piwko znowu zrobilo się mętne. No i właśnie dlatego piszę ten post. Nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak się dzieje. Piwo jest ok w smaku i ogólnie wszystko jest ok ale klarowność jest do d..py. Czy może mnie ktoś oświecić. Dzieki :blink: Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Nie wiem, moje też tak czasem mają. Jak nie wiadomo o co chodzi, to pewnie infekcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pastaga Opublikowano 25 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 http://www.wiki.piwo.org/index.php/Zm%C4%99tnienie_na_zimno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąska Opublikowano 26 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2013 U mnie zmętnienie na zimno pojawia się dopiero w temp. Poniżej 10°C. Spróbuj przenieść parę butelek do domu i zobacz czy zniknie, wszystko będzie jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się