Skocz do zawartości

Browar domowy Korzeń


pkorze

Rekomendowane odpowiedzi

Warzeniem piwa zajmuję się od 2011 roku. Na początku swoją przygodę rozpoczynałem z ekstraktami słodowymi, zwłaszcza tymi, robionymi przez WES. Chociaż przyznać należy, że o warzeniu piwa wcale nie myślałem. Na studiach poznałem kolegę,który posiadał swoją własną winnicę. Jego opowieści o tym, jak z winogron powstaje wino, tak pasja człowieka zakochanego w tym co robi ( a robił to dobrze), spowodowały, że i ja zapragnąłem metodą twórczą przekształcać soki owocowe w napój alkoholowy. Cała ta przygoda, moje życiowe spełnienie w niezrealizowanej pasji chemicznej, w bliżej nie określonym momencie zaowocowały spotkaniem z piwowarstwem domowym. Woda, słód, chmiel i drożdże – magiczne równanie, które zmieniło moje życie. Warzenie piwa sprawie mi wielką przyjemność. Chciałbym patrzeć jak ludzie je piją i są szczęśliwi.

 

Dziś ważę světlé výčepní, wspomnienie niezapomnianych dni podczas jazdy na desce w Janske Lazne.

Edytowane przez pkorze
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.