pkorze Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 (edytowane) Warzeniem piwa zajmuję się od 2011 roku. Na początku swoją przygodę rozpoczynałem z ekstraktami słodowymi, zwłaszcza tymi, robionymi przez WES. Chociaż przyznać należy, że o warzeniu piwa wcale nie myślałem. Na studiach poznałem kolegę,który posiadał swoją własną winnicę. Jego opowieści o tym, jak z winogron powstaje wino, tak pasja człowieka zakochanego w tym co robi ( a robił to dobrze), spowodowały, że i ja zapragnąłem metodą twórczą przekształcać soki owocowe w napój alkoholowy. Cała ta przygoda, moje życiowe spełnienie w niezrealizowanej pasji chemicznej, w bliżej nie określonym momencie zaowocowały spotkaniem z piwowarstwem domowym. Woda, słód, chmiel i drożdże – magiczne równanie, które zmieniło moje życie. Warzenie piwa sprawie mi wielką przyjemność. Chciałbym patrzeć jak ludzie je piją i są szczęśliwi. Dziś ważę světlé výčepní, wspomnienie niezapomnianych dni podczas jazdy na desce w Janske Lazne. Edytowane 28 Października 2013 przez pkorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 który będzie ważył piwa Witaj :beer: Popraw się, bo zostaniesz za chwilę zlinczowany , pewne słowa są tu jak święty gral Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkorze Opublikowano 28 Października 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 dzięki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi