Skocz do zawartości

Szybkie schłodzenie piwa


Jejski

Rekomendowane odpowiedzi

Butelkę i kufel wkładamy do zamrażalnika na 10-15min. , nalewamy i już. Cały bajer polega na tym że wlewamy piwo do zmrożonego kufla, który znacznie szybciej się chłodzi i po nalaniu szybko schładza zawartość.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ile gazu trzeba, alby schodzić skrzynkę piwa? Bo chyba dużo...

Za starych czasów w przeróżnych hotelach chłodziliśmy wódę zawijając w koc i puszczaliśmy do środka co? z gaśnicy. Ekspresowy zamrażalnik :cool2:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ile gazu trzeba' date=' alby schodzić skrzynkę piwa? Bo chyba dużo...[/quote']

Za starych czasów w przeróżnych hotelach chłodziliśmy wódę zawijając w koc i puszczaliśmy do środka co? z gaśnicy. Ekspresowy zamrażalnik :cool2:

u mnie w pracy wołają na ten rodzaj przygotowania alkoholu "śnieżynka" :P

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cały bajer polega na tym że wlewamy piwo do zmrożonego kufla, który znacznie szybciej się chłodzi i po nalaniu szybko schładza zawartość.

Swietne i skuteczne!

Wstyd sie przyznac ale nigdy mi to jakos nie przyszlo do glowy :beer:.

 

Ten watek powinien sie znalezc w "Artykuly i opracowania" :).

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.