alkoholica Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Witam Kumpel zakochany w orkiszu chce bym uwarzył mu piwo z tego surowca. Jako, że lubie eksperymenty zwłaszcza nie za moje pieniądze postanowiłem zrobić dwie warki - jedną ze słodowanym orkiszem i drugą z orkiszem niesłodowanym. Tutaj rodzi się pytanie czy zna ktoś recepturę słodwania orkiszu? Potraktować to jako pszenice czy robi się trochę inaczej? O słodowaniu pszenicy znalazłem ten temat: http://www.piwo.org/...wanie +pszenicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Lepiej kup słód orkiszowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkoholica Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Lepiej kup słód orkiszowy. To raczej nie wchodzi w grę gdyż kumpel zakochał się w orkiszu ale we własnym który sam zasiał, sam sprzątnął i ma go pod dostatkiem. A poza tym sam zastanawiałem się nad słodowaniem z ciekawości i teraz przynajmniej nadaży się okazja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 No to postępuj tak jak w "poradniku" tylko nie susz dymem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się