alkoholica Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Witam Kumpel zakochany w orkiszu chce bym uwarzył mu piwo z tego surowca. Jako, że lubie eksperymenty zwłaszcza nie za moje pieniądze postanowiłem zrobić dwie warki - jedną ze słodowanym orkiszem i drugą z orkiszem niesłodowanym. Tutaj rodzi się pytanie czy zna ktoś recepturę słodwania orkiszu? Potraktować to jako pszenice czy robi się trochę inaczej? O słodowaniu pszenicy znalazłem ten temat: http://www.piwo.org/...wanie +pszenicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Lepiej kup słód orkiszowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkoholica Opublikowano 9 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 Lepiej kup słód orkiszowy. To raczej nie wchodzi w grę gdyż kumpel zakochał się w orkiszu ale we własnym który sam zasiał, sam sprzątnął i ma go pod dostatkiem. A poza tym sam zastanawiałem się nad słodowaniem z ciekawości i teraz przynajmniej nadaży się okazja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 9 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2013 No to postępuj tak jak w "poradniku" tylko nie susz dymem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi