klisz Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Jak przykręciłeś kraniki do petów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranae Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 No przyznam szczerze że to było wyzwanie:) Próbowałem zrobić to na różne sposoby Jedna ostatecznie kropelka poszła w ruch. Najpierw przykleiłem od wewnątrz nakrętkę później wkręciłem kranik. trzyma nie cieknie wiec jest git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 (edytowane) Chyba nie dam ci spokoju . Macie jeszcze takie pety w Szynkarni? Ile litrów mają? Edytowane 17 Stycznia 2014 przez mat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slotish Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Gotowanie 13:50-14:50 Apollo 19,2 a 20g Sypnąłeś coś na aromat, czy wszystko na 60 min? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranae Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 (edytowane) wszystko na 60 min. na aromat dam jak przeleje na cichą!. mat mamy tego sporo. tylko napisze ile chce to Ci zostawię. Petainery maja 30l. Z butelkami będzie ciężko tzn niewiele. Edytowane 17 Stycznia 2014 przez ranae Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranae Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Warka nr 6 obdarowana chmielem: 30 kohatu 20 Simcoe 10 Cascade 10 Amarillo 6 Lubelski Suma: 76g/23l Podzielone na pół i dodane do 2 fermentorów z oddzielonymi drożdżami. Wyesty fajnie odfermentowały do 3,5 dość mocna flokulacja. US 05 do leżaka poszło mętne. Kilka dni fermentor był delikatnie nieszczelny wiec może się zakaziło, poczekamy zobaczymy:) Edytowane 25 Marca 2014 przez ranae Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranae Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Narobiło się trochę zaległości wiec uzupełniam. Warka nr 6 została zabutelkowana jednak coś poszło nie tak z obliczeniami bo piwo było przegazowane ale to już historia bo go nie ma:) Jedyne co przychodzi mi na myśl to bardzo słaby aromat chmielowy. Myślę że powodów było kilka. Chmiel na zimno wrzuciłem w pończosze co chyba wpłynęło na ekstrakcje związków aromatycznych. Chmiel w szyszce nie nadaje się do chmielenia na zimno - nie wiem z czego to wynika ale faktem jest ze aromat chmielu kohatu była żaden a miał on duży udział w chmieleniu. W tzw między czasie popełniłem jeszcze dwie warki o których niżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranae Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2014 jako że nie mam zbytnio czasu rozpisywać się o recepturach postanowiłem dokumentować swoje poczynania w formie zdjęciowej publikując owe na profilu fejsbukowym. Zapraszam https://www.facebook.com/piwozabeer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranae Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 (edytowane) Pytanie do wtajemniczonych w lambiki! http://imageshack.co...5074/XwKRAW.jpg http://imageshack.co...1860/oXQ3qh.jpg http://imageshack.com/a/img901/8158/BWss6X.jpg co to się tu nalęgło??? Edytowane 13 Lutego 2015 przez ranae Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 tudno wróżyć z fusów..... na pierwszym ok na drugim może byc ok na trzecim tez może byc ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się