lazyQ Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Witam, Znacie może gotowce pozwalające uzyskać zbliżony smak i wygląd do guinness Draught? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszemas Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 ale po co? guinness to jeden z najwstrętnieszych stoutów na rynku... trochę cię rozumiem bo na początku warzenia smakowały mi jeszcze takie rzeczy... ale poporóbuj tego typu piwa z małych browarów polskich lub zagranicznych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 IMHO jak zrobisz dobrze dowolnego stouta to otrzymasz coś lepszego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Jakikolwiek z nazwa stout. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazyQ Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Wyprodukowałem Coopers BrewMaster - Irish Stout, smakiem bardzo zbliżony do Guinness Original, jednak do Drought'a mu daleko. Na rynku jest wiele Brewkitów w stylu stout, wiec aby skrócić poszukiwania proszę o pomoc. Może ktoś z Was już robił i będzie mi mógł polecić konkretny brewkit zbliżony do G D. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Pytanie, co dodawałeś do tych puch? Jeśli cukier/glukozę to teraz dodaj ekstraktu słodowego. Piwo będzie o wiele lepsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sizla Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 (edytowane) ja polecam Coopers BrewMaster - Irish Stout sam je robiłem jako moje pierwsze tylko ze dodałem jeszcze troche poza samym zestawem , piwo wysżło bardzo fajne, podobne do ginesa ale nie miało jego " gestości/ treściwosci " Edytowane 17 Listopada 2013 przez Sizla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lazyQ Opublikowano 17 Listopada 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Pytanie, co dodawałeś do tych puch? Jeśli cukier/glukozę to teraz dodaj ekstraktu słodowego. Piwo będzie o wiele lepsze. Dodawałem cukier. Teraz zrobię na ekstrakcie słodowym Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_wc Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Jeśli przeskoczyłeś już poziom Oryginala i chcesz dojść do Draughta, to nie pomoże Ci ekstrakt słodowy. Potrzebujesz zaopatrzyć się w piłeczki pingpongowe i termos ciekłego azotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Teraz zrobię na ekstrakcie słodowym Możesz kupić gotowy zestaw np. "Gozdawa - English Stout - Seria Koneser" lub dowolna inną puchę stout'a i 1,7kg jasnego ekstraktu w puszce. Jasny bo chmielone brewkity są przygotowywane pod kątem dodawania cukru lazyQ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 dowolna inną puchę stout'a i 1,7kg jasnego ekstraktu w puszce. Osobiście polecam dodanie 1,7 kg ekstraktu ciemnego. Jak robiłem piwa z puszki, to popełniłem coś takiego i bardzo mi to smakowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 spokojnie można dawać ciemny ,ja robiłem na 2x1,7kg WES ciemny do tego mini zacieranie i chmielenie efekt lepiej niż dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Potwierdzam, WES wraz z mini-zacieraniem i słodami specjalnymi, samodzielnie nachmielony, daje naprawdę fajne efekty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwosz Opublikowano 17 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2013 Jak już się bawić w mini-zacieranie, milion puszek to nie lepiej wygrzebać duży garnek i zrobić extra-zacieranie ?:-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary Daniluk Opublikowano 18 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2013 dowolna inną puchę stout'a i 1,7kg jasnego ekstraktu w puszce. Osobiście polecam dodanie 1,7 kg ekstraktu ciemnego. Jak robiłem piwa z puszki, to popełniłem coś takiego i bardzo mi to smakowało. Do coopersa ciemnego ciemny wes, na pierwsze wrażenie to za mocno gorzkie ale na 2-3 już może być Piszę z doświadczenia, po leżakowaniu półtora miesięcznym już może być, po 3 tygodniach było gorzkie jak diabli. Smakowo wyszło jak Coopers stout Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się