Skocz do zawartości

Długie przetrzymywanie zacieru


Phil

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, dzisiaj zabrałem się za warzenie pszeniczniaka, nie jest to pierwsza moja warka lecz niestety zaraz po dodaniu słodu do tmp 50 termometr uległ uszkodzeniu. Byłem zmuszony wyruszyć na poszukiwanie nowego czego efektem jest 3 godzinne leżenie zacieru w ciepłej wodzie. Czy taka przerwa ma jakiś wpływ i lepiej wylać zrobić od nowa czy mogę kontynuować zacieranie bez strachu ?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.