Jarzyn_waleczny Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 "I ja tam z gośćmi byłem, miód i wino piłem" Dzięki za spotkanie - jakbyście potrzebowali mieszalnik do gara polecam się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Do warki 51#Foreign Extra Stout, trafiło 50g płatków debowych mocno opiekanych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 (edytowane) 55#Rauchbier 14 BLG 24 IBU Zasyp: Wędzony Bestmalz - 2,50 kg Wędzony CastleMalting - 2 kg Strzegom Monachijski II - 800 g Karmelowy 30 - 200 g KArmelowy 150 - 120 g Karmlowy 600 - 100 g Czekoladowy ciemny 1200 - 70 g Chmiele Perle 50 g - 60 min Drożdże: German Ale (gęstwa)->zmiana na Scottisch Ale Zacieranie: 52C - 10 min 68C - 90 min 72C - 20 min 75C - 15 min Niestety warka 53#Kolsch wyszła sama apteka, zjebany smak i cała gestwa w kanał. Zmiana planów piwo pójdzie na fermentacje na scotisch ale. Edytowane 24 Marca 2014 przez kristo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 28 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 (edytowane) dubel Edytowane 28 Lutego 2014 przez kristo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 28 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 (edytowane) 56#Rauchbock 16,5 BLG 23 IBU Zasyp: Wędzony Bestmalz - 2,15 kg Wędzony CastleMalting - 1,60 kg Strzegom Monachijski II - 1,20 kg Strzegom Monachijski I - 600 g Melanoidynowy - 500 g Karmelowy 30 - 300 g Karmelowy 150 - 150 g Karmelowy 300 - 150 g Karmelowy 600 - 100 g Chmiele Northern Brewer 20 g - 60 min Northern Brewer 10 g - 30 min Drożdże: Scottish Ale (gestwa) Zacieranie: 52C - 10 min 68C - 70 min 72C - 20 min 75C - 15 min Edytowane 24 Marca 2014 przez kristo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Teraz robicie ? Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 28 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Właśnie skończyliśmy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 (edytowane) 57#Bitter 10,6 BLG 37 IBU Zasyp: Pale Ale Perle - 4 kg Karmelowy 150 - 400 g Specjal B - 150 g Brown - 80 g Chmiele Northern Brewer 30 g - 60 min East Kent Goldings 18 g - 15 min East Kent Goldings 19 g - 5 min Drożdże: Mangrove Jack Burton Union Zacieranie: 52C - 10 min 68C - 60 min 72C - 20 min 75C - 15 min Edytowane 24 Marca 2014 przez kristo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Ale wy macie tempo. Pozazdrościć Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Życie jest za krótkie, żeby tracić czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Święte słowa muszę się wziąć za siebie Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 (edytowane) 58#Mild 9,1 BLG 22 IBU Zasyp: Strzegom Pale Ale - 3 kg Strzegom karmelowy 150 - 300 g Płatki owsiane - 200 g Strzegom karmelowy czerwony - 150 g Czekoladowy ciemny - 120 g Chmiele Northern Brewer 20 g - 60 min Drożdże: Mangrove Jack's M10 Workhorse (suche) Zacieranie: 52C - 10 min 70C - 60 min 72C - 20 min 75C - 15 min Edytowane 24 Marca 2014 przez Mały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 (edytowane) 59#Weizen 11,9 BLG 10 IBU Zasyp: Castle Malting Pszeniczny - 2,5 kg Optima Pilzneński - 2 kg Chmiele: Spalter Select 20 g - 60 min Drożdże: Mauribrew Weiss (suche) Zacieranie: 45C - 60 min pszeniczny 68C - 60 min dodany pilzneński 72C - 20 min 75C - 15 min Edytowane 24 Marca 2014 przez Mały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Opublikowano 28 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2014 (edytowane) 60# Chocolate Robust Porter 14,8 BLG 42 IBU Zasyp: Castle Malting Pale Ale - 4,5 kg Brown - 300 g Płatki owsiane - 300 g Karmelowy 30 - 300 g Carafa II Specjal - 160 g Karmelowy 150 - 160 g Karmelowy 300 - 150 g Karmelowy 600 - 150 g Kakao 90 g - gotowanie Chmiele: Warrior 30 g - 60 min Drożdże: Mangrove Jack`s M10 Workhorse Zacieranie: 52C - 10 min 67C - 60 min 72C - 20 min 75C - 15 min Przebieg temperaturowy fermentacji (190 godzin) Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez Mały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 (edytowane) 61#California Common 12,5 BLG 38 IBU Zasyp: Optima Pilzneński - 3,5 kg Pale Ale Perle -1 kg Castle Malting Pale Ale - 0,5 kg Special Roast - 215 g Special B - 200 g Chmiele: Warrior 10 g - 60 min Topaz 15 g - 20 min Mosaic 15 g - 10 min Mosaic 15 g - 5 min Mosaic 20 g - 0 min Pacific Gem 50 g - na zimno 5 dni Drożdże: Mangrove Jack`s M10 Workhorse Zacieranie: 52C - 10 min 67C - 60 min 72C - 20 min 75C - 15 min Edytowane 19 Maja 2014 przez Mały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Uuu butelkę już zamawiam albo nawet dwie Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 (edytowane) 62#Blond 12 BLG 26 IBU Zasyp: Optima Pilzneński - 4 kg Ryż - 1 kg Chmiele: Warrior 10 g - 60 min Warrior 5 g - 20 min Mosaic 10 g - 10 min Pacific Jam 15 g - 5 min Pacific Jam 15 g - 0 min Mosaic 40 g na zimno 5 dni Drożdże: Mangrove Jack's Workhorse Zacieranie: 52C - 10 min 68C - 60 min 72C - 20 min 75C - 15 min Edytowane 19 Maja 2014 przez Mały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarzyn_waleczny Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Jak słód z Optimy wygląda jakościowo? Ryż biały, czy płatki błyskawiczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Optima niezła, czysta i wydajność w normie. A ryż zwykły, oczywiście skleikowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Do warki poszły chmiele na zimno. Przez pomyłkę do warki #61 trafiło 50 g Pacific Jam, a do warki #62 40 g Mosaica. Miało byc na odwrót ale browar to nie apteka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Do warki poszły chmiele na zimno. Przez pomyłkę do warki #61 trafiło 50 g Pacific Jam, a do warki #62 40 g Mosaica. Miało byc na odwrót ale browar to nie apteka Oj tam. Tak widocznie miało być Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 A mój Ris już dzisiaj chciał na spacer wyjść Wysyłane z mojego LG-P760 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 U nas po fermentacji Risa to drozdzy było na deklu wiecej niz na dnie fermentora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 U nas po fermentacji Risa to drozdzy było na deklu wiecej niz na dnie fermentora Ja już byłem dzisiaj z wizytą w NOMI, zmieniłem dekiel na taki z dziurką wężyk do środka a druga do słoika z wodą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristo Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2014 (edytowane) 63#Belgian Pale Ale 13,4 BLG 29 IBU Zasyp: Optima Pilzneński - 4 kg Strzegom Monachijski I - 1 kg Aroma - 250 g Biscuit - 200 g Chmiele: Northern Brewer 18 g - 60 min Spalter Select 30 g - 30 min Drożdże: Trappist High Gravity Zacieranie: 52C - 10 min 62C - 20 min 72C - 40 min 75C - 15 min Edytowane 7 Maja 2014 przez kristo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się