..::maniek::.. Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 Kolor: miedziany, nieładne zmętnienie Piana: drobna, obfita, trwała, obklejająca szkło, wysycenie średnio-niskie (bardzo mi pasowało) Zapach: owocowy - cytrusy, brzoskwinia, mango, delikatne nuty miodowe jakby z utlenienia ale naprawdę delikatne Smak: pełny, słodowy, karmelowy, dobra wysoka goryczka nie zalegająca i przyjemna w smaku. Ogólnie rzecz biorąc udana warka no może bardziej klarowne by mogło być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ja2 Opublikowano 30 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2013 Dzięki za tyle superlatyw W moim odczuciu piwo nieco przegazowane. W aromacie przewijają się nuty, których nie potrafię nazwać, a powinno ich nie być. Goryczka wg mnie jednak zalega, a nie powinna. Nad kilkoma sprawami trzeba popracować. Mimo wszystko z 48 butelek zostało 8, piwo schodzi.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bogi Opublikowano 31 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2014 Kolor: bursztynowe, lekkie zmętnienie, bardzo bujna piana Aromat: żywica, Sierra Nevada i Bóg wie co jeszcze (albo Manitou), jest po amerykańsku, ale tak ma być. Żywica się miesza z cytrusami, jakieś mango, może pomarańcza. Nuta dolna, przyjemny czerwony grejpfrut. Alkoholu ja nie widział. Smak: Goryczka oblepia język, ale jest w miarę krótka. Poza tym, jest po amerykańsku ale bez szaleństw, tzn. piwo można pić. Wrażenia: wiedząc jak patologicznie nienawidzę typowych do bólu przechmielonych AIP, to jest dość stonowane i choć powoduje większy pobór śliny, jest moja akceptacja. post scriptum: ale żeby każdy jak już musi chciał takie AIP'y robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi