Mariusz_74 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Witam mam pytanie dotyczące sztucznego gazowania (puki piwo nie dojrzeje, a mam straszną ochotę wypróbować kegerator ) pomyślałem o napoju gazowanym rozrobić sok albo koncentrat do soda stream z wodą w kegu Corneliusa podpiąć gaz 2 bary przez 2 dni i cieszyć się napojem z kegeratora - wyjdzie to coś z tego będzie ? może ktoś ma jakieś propozycje co do gazowania ile dni ile barów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 (edytowane) Wyjdzie. Możesz dać 3 bary i musisz dobrze schłodzić kega. Edytowane 12 Grudnia 2013 przez Ray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_74 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 dzieki a ile dni ? i czy trzeba potrząsać kegiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.b Opublikowano 12 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2013 Tak robiłem wodę sodową. 3 bary obracanie kegiem i do lodówki (kegeratora) i na drugi dzień to samo. Woda gazowana super wyszła. Też miałem zamiar z sokami do soda stream, ale nie było coli na hurtowni więc to olałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_74 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2013 Dzięki a przez ile dni ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.b Opublikowano 17 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2013 2 dni. Nabijasz 3 bary obracasz, zamykasz zawór drugi dzień to samo i po jutrze pijesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prusak Opublikowano 31 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2013 Witam mam pytanie dotyczące sztucznego gazowania (puki piwo nie dojrzeje, a mam straszną ochotę wypróbować kegerator ) pomyślałem o napoju gazowanym rozrobić sok albo koncentrat do soda stream z wodą w kegu Corneliusa podpiąć gaz 2 bary przez 2 dni i cieszyć się napojem z kegeratora - wyjdzie to coś z tego będzie ? może ktoś ma jakieś propozycje co do gazowania ile dni ile barów ? W Twoim wieku (stażu) nie powinieneś mieć kegeratora...Zazdrość przemawia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi