e-prezes Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Bierz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 sokołów raczej na 90% bedzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 sokołów raczej na 90% bedzie Potwierdzam te 90% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 (edytowane) Listę umieściłem w pierwszym poście. BTW, fanty z Centrum Piwowarstwa już dotarły! Edytowane 20 Lutego 2014 przez e-prezes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregroc Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Mnie niestety nie będzie, ale przekażę komuś z Lublina parę buteleczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Nocleg 3 osobowy zarezerwowany (nie byłem pewien czy Karol też nocuje). Wychodzi po 50 zł bez śniadania (60 zł z ...). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcede Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Kto z Lublina jedzie pociągiem? Może byśmy listę zrobili ? Pociąg jest o 7:45 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Miejsce w samochodzie z Lublina oferował także Mikołaj (mikwro). Na liście mamy 22 osoby + mam nadzieję paru z Białej jeszcze dołączy, ale coś słabo Lublin jest reprezentowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goglez Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Dzięki E-Prezesie Kto z Lublina jedzie pociągiem? Może byśmy listę zrobili ? Pociąg jest o 7:45 1. Emcede 2. Goglez 3. Karol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 wyczytałem w necie, że Pinta kooperacyjnie z jakimiś Patrysiami uwarzyła owsianego stouta. Na razie leją w beczki. Wyzwanie organizacyjne... Ja ze sobą wezmę kierowcę (urodziwą abstynentkę najprawdopodobniej Mieści się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 (edytowane) Oczywiście wstęp dla osób towarzyszących piwowarom jest wskazany i mile widziany (kto ich odtransportuje do łóżka? ). Chętnie bym przyciągnął do Białej tego stouta, ale beczka nie wchodzi w rachubę. Dla tych co nie skosztowali jeszcze Ninkasi №13.C Oatmeal Stout będzie okazja. Edytowane 13 Marca 2014 przez e-prezes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 (edytowane) Sorry, za brak wiadomości w temacie, ale jednocześnie organizuje dwa wyjazdy na Białoruś i trochę brak czasu na ogarnięcie wszystkiego. Wstępny plan wygląda tak: od 16 Instalowanie się... od 16:15 do 17 Sprawy Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych, czyli próba zawiązania Lubelskiego Oddziału Terenowego (sprawdzenie ilości członków, przy braku wymaganej ilości przejdziemy do omówienia spraw bieżąco nurtujących PSPD i dyskusji o nich. Mile wskazany udział osób, które chcą wstąpić a się wahają). W między czasie przyjmowanie stoutów do turnieju. Minimalna ilość 2 litry, odstępstwa w wyjątkowych sytuacjach. W wolnej chwili testy dla osób bez własnych stoutów. Testy z wiadomości ogólno piwowarskich, ale jednak profilowanych. Nie chce zdradzać za dużo. 17:00 - 17:15 przerwa od 17:15 ocenianie próbek i wybór najlepszego stouta 18:00 - 18:15 przerwa na posiłek 18:15 rozmowy, rozmowy, etc.. W tzw. wolnej chwili wydane zostaną podarunki dla osób z własnymi stoutami oraz zwycięzca testu. Stąd potrzebna mi lista osób, które zgłaszają piwo w tym stylu do turnieju. Może być na PW. Edytowane 13 Marca 2014 przez e-prezes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcede Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Mój stout będzie miał dopiero tydzień w butelce, sens go brać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikwro Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 U mnie podobny problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parzon Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Bierzcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astrobus Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 aaa to turniej ma być? no mam stouta w wystarczającej ilości W tzw. wolnej chwili wydane zostaną podarunki dla osób z własnymi stoutami oraz zwycięzca testu. Stąd potrzebna mi lista osób, które zgłaszają piwo w tym stylu do turnieju. Może być na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Panowie, przecież nie będziemy z certyfikowanym cylindrem miarowym odmierzać zgłoszonych piw. Wydawało mi się, że taka ilość starczy dla wszystkich obecnych. Po prostu będzie mniejsza próbka do oceny. To tylko zabawa, więc nie spinajcie się tak jakby to był jakiś konkurs. Przede wszystkim jest to spotkanie towarzyskie, a że niesie wartości edukacyjne dla uczestniczących w nim ludzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 rozumiem, że jakieś inne niż stoucik też zabierać? Nie pogonią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goglez Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Chętnie się z kimś wymienię Chateau z Artezana na... coś fajnego. Jest ktoś chętny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Jasne! Twoich to każdego spróbuję, bo nie znam żadnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Chętnie się z kimś wymienię Chateau z Artezana na... coś fajnego. Jest ktoś chętny? Chętny! Omówimy na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 11 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Jednym z obowiązkowych tematów podczas już luźnych rozmów widziałbym (z waszego punktu widzenia) wasze problemy (i ew. rozwiązania) w warzeniu stouta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Ja jakiegoś stouta też przywiozę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaworek346 Opublikowano 12 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 ja takze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 W tzw. wolnej chwili wydane zostaną podarunki dla osób z własnymi stoutami oraz zwycięzca testu. W takie oto torby płócienne zostaną zapakowane fanty. Goglez 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi