e-prezes Opublikowano 13 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 (edytowane) Wesprze nas też Twój Browar. Edytowane 16 Marca 2014 przez e-prezes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domilorda Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 (edytowane) Witam ! Założyłem właśnie konto na tym forum aby dzielić pasje z hobbystami piwa ( chyba nie ma nic przyjemniejszego), nawiązać nowe znajomości ( również między innymi na omawianym obecnie Stout Fest-cie w BP w którym wezmę udział) , niewątpliwie sporo się od nich dowiedzieć oraz by wyjaśnić pewne niejasności związane w temacie z moją osobą. Swoją przygodę z piwem zaczałem dość nie dawno ( nie chodzi tu o picie Tysko-Lecho-Żubrów lecz o swojego rodzaju sztukę wytwórczości , recenzji smaku , zapachu barwy itp. oraz rozbudowy swojego rodzaju specjalistycznej wiedzy na temat powszechnie lubianego trunku jakim jest piwo. Za wkręcenie w ten krąg jestem wielce wdzięczny swojemu koledze - Goglezowi. Ja, mam na imię Karol.Jestem studentem UMCS-u. Warki na swoim koncie niestety nie mam jeszcze ani jednej ale i ten moment niebawem nadejdzie. Chętnie bym również coś przywiózł ale znając czas mojego zainteresowania piwem.... stout jaki bym zrobił w dzień Fest-u stałby jeszcze pewnie w fermentatorze . Co mówić o rozlaniu Nawiązując do niejasności . Goglez przez swoją osobę zadeklarował moją obecność na spotkaniu . Pojawię się oczywiście. Co do noclegu wstępnie powiedziałem że nie będę korzystał z niego korzystał (mam blisko do domu 30-40 km -Terespol). Nocleg został zarezerwowany i dobrze bo się rozmyśliłem. Skorzystam z niego razem ze śniadaniem i razem z kolegą Goglezem wrócimy do Lbn . Jeżeli chodzi o jeszcze jedną niejasność to Karol PSPD to nie ja. Domilorda to ja. Edytowane 13 Marca 2014 przez Domilorda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 Podskakuję na siedząco z niecierpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregroc Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Tomku, czy zaocznie też można wziąć udział w imprezie? Nie będę obecny ciałem, ale duchem i stoutem jak najbardziej Jak będziesz jutro w Lublinie, to przekażę Ci piwka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 No nie będę jednak. Padnięty z roboty wróciłem i nie mam ochoty na kolejne męczące wycieczki. Stouty mile widziane i bez opiekuna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilo Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Ja swojego RISa też zgłaszam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Ja swojego RISa też zgłaszam. ooo to będę miał konkurencję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikwro Opublikowano 14 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 No nie będę jednak. Padnięty z roboty wróciłem i nie mam ochoty na kolejne męczące wycieczki. Stouty mile widziane i bez opiekuna "Lublin to Dublin" skończył, się około 21 zanim dojechał Ziemek to i tak byłby problem ze spróbowaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcede Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Stoutu nie wezmę, jeszcze fermentuje więc sensu nie ma, ale wezmę za to Weizenbocka trochę już leżakowanego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieslav Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 To i ja wezmę stouta albo RISa. Albo i jedno i drugie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikwro Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Wezmę swojego FESa, chociaż dopiero 2 dni w butelkach jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Piwa będą oceniane przez nas samych w następujący sposób. Zostaną pogrupowane stylami (podstylami). Do każdej grupy zostanie dodana próbka piwa komercyjnego, najbliżej wzorca. Próbki będą oceniane bez wiedzy, która jest która przez osoby, które nie zgłosiły w danej grupie swojego piwa oraz piwowara, który nie zgłosił w ogóle stouta i przejdzie test sprawdzający. Brzmi poważnie, ale myślę, że tylko tak brzmi. Zabawa przede wszystkim! Test sprawdzający będzie składał się z części pisemnej i praktycznej. Może być tak, że każda osoba będzie miała inne pytania, inne próby. Może to być wykrycie infekcji w próbkach, bądź wyeliminowanie piwa nie w stylu. Goglez 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 Chciałbym zgłosić swojego Dry Stouta. Co prawda będzie butelkowany dopiero w sobotę i pewnie będzie kompletnie bez gazu ale powinien być dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregroc Opublikowano 17 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2014 o każdej grupy zostanie dodana próbka piwa komercyjnego, najbliżej wzorca. Fajny pomysł z porównaniem do komercyjnego przykładu, ale nie wiem czy nie spowoduje to zbytniego zawężenia, nazwijmy to, "horyzontów osób oceniających"? Żeby daleko nie szukać cytat z wiki z opisu dry stout: "Poziom goryczki jest różny, jak również palony charakter, oraz wytrawność finiszu, co pozwala na szeroką interpretację przez piwowarów." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Oceniający nie będą wiedzieli jaki stout jest dopisany, a ich zadaniem będzie wybranie 3 najlepszych. Piwa komercyjne mają wprowadzić deko utrudnienia. Grzesiek, to tylko zabawa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcede Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 (edytowane) Panowie! Niestety muszę zrezygnować z wyjazdu. Moja nowa praca wymaga abym był również w sobotę, a jak wiadomo nie da się być w kilku miejscach na raz. Przykro mi bardzo i ubolewam ale co poradzić. Przepraszam za zamieszanie. Edytowane 18 Marca 2014 przez emcede Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 Goglez, pytaj Mikołaja (mikwro) czy Cię zabierze, skoro się emcede wycofał. Jak nie to z Lublina jeszcze ktoś pojedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mors Opublikowano 18 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2014 No to nie będę gorszy i również chciałbym zgłosić swojego Dry Stouta PPR. Wojtek z forum PSPD e-prezes 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goglez Opublikowano 19 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Szkoda, w takim wypadku pojadę z Dęblina, będę miał szybciej i taniej niż z Lublina. Może jest ktoś chętny na trzeciego do pokoju w hotelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astrobus Opublikowano 20 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 ja będę miał miejsce w samochodzie, jadę z kumplem w sobotę przed południem, mogę też wziąć od kogoś piwo na konkurs czy wymianę, nocujemy na własną rękę. powrót do Lublina tez jest możliwy ale nie wiem o której (jak kierowca będzie mógł do ustalenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Szkoda, w takim wypadku pojadę z Dęblina, będę miał szybciej i taniej niż z Lublina. Może jest ktoś chętny na trzeciego do pokoju w hotelu? Mikwro był chętny na nocleg już wcześniej. Nikt więcej nie zgłaszał chęci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 20 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 Dziś przyjechały fanty z Twojego Browaru m.in. kapslownica stołowa i suszarka/ociekacz do butelek. Szykować piwa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 mogę też wziąć od kogoś piwo na konkurs ooojjjj już piątek jest... gdzie ci podrzucić buteleczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astrobus Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 ooojjjj już piątek jest... gdzie ci podrzucić buteleczki? najprościej do mnie, i chyba najlepiej jutro bo dziś będę osiągalny po 21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domilorda Opublikowano 21 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2014 (edytowane) Miałbym prośbę. Nie wiem kto rezerwował hotel i prosiłbym o informacje na jakie nazwisko został zareserwowany prosze na pw. Potrzebna mi informacja od kiedy trwa doba hotelowa bo bym zostawił bagaż. Będe z sobą miał walizkę podróżną a ciężko się z nią tłuc na Stout Fest na Narutowicza i z powrotem. Wolałbym od razu w Hotelu zostawić i wtedy pójść. Dobra dzięki już nie trzeba Goglez mi powiedział. Edytowane 21 Marca 2014 przez Domilorda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi