Cyran Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 (edytowane) Witajcie, ostatnio na forum powstał temat wspólnego piwkowania w Lublinie. Postanowiłem zająć się tematem. Wspólnie z Jaśkiem z Monte di Vino doszliśmy do porozumienia i postanowiliśmy zorganizować spotkanie, które odbędzie się 11.01.2014 w Monte di Vino o godzinie 17:00. Zasady są takie : za wynajęcie lokalu nic nie płacimy, miejsce jest, szkło będzie. Jeśli byśmy chcieli jakieś przekąski to albo robimy to na własną rękę albo Jasiek mógłby coś przygotować. Oczywiście fajnie by było abyśmy za gościnie zostawili parę złoty w Monte di Vino (jakby każdy wziął po jednym piwku z półki to byłoby ok). Wypadałoby zrobić listę osób chętnych na spotkanie aby się zorientować czy w ogóle ktoś zamierza się pojawić czy piwkować będę jedynie ja i Jasiek Wszystkich piwowarów z Lublina i okolic zapraszamy. Jeśli są jakieś pytania, spostrzeżenia proszę pisać. Michał EDIT: Spotkanie 2 - godzina 17:00, data 15.03.14, Monte di Vino Edytowane 15 Lutego 2014 przez Cyran e-prezes 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiczon Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Jestem za. Data też mi odpowiada więc jak spotkanie dojdzie do skutku to się zjawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Na razie się piszę. Trzeba dograć kwestię późnego powrotu lub noclegu. I tak mam do załatwienia zakupy w Monte, więc najwyższy czas to zrobić. Browarek Lwów też można odwiedzić przed. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurand Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Ja też się piszę być może ze mną dwie osoby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Jakiś czas temu z Markiem (astrobusem) dogadaliśmy pojedynek na piwa, wybraliśmy w drodze 'losowania' IRA, brak czasu i inne perturbacje nie pozwoliły nam na starcie przed świętami... degustacja miała właśnie odbyć się u Jaśka więc może włączymy ten 'pojedynek' do spotkania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astrobus Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 jasne że może być, choć z góry znam wynik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurand Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zapowiada się ciekawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyran Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Czemu nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hast Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Też postaram się przyjść. Tylko nie wiem czy będę już mógł przynieść coś swojego, a wypadałoby coś wziąć. Dwie warki w butelkach, ale to jeszcze nie to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parzon Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 jasne że może być, choć z góry znam wynik Trochę skromności Marku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astrobus Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 raczej chodziło mi o to, że stawiam na Piotrka, bo nie jestem zadowolony ze swojego produktu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parzon Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Wiem o co ci chodziło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Nam nie wyszła bitwa na piwa, bo Norbert przysnął i zrobiło mu się wheatwine a mój wyewoluował w stronę saisona Edytowane 20 Grudnia 2013 przez e-prezes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pishtaco Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Chętnie bym przyszedł ale akurat 11.01 pracuje od 14 do 22... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyran Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Dobra Panowie, spotkanie już za dwa tygodnie, ale może lepiej pewne sprawy warto by było przedyskutować wcześniej. Jak chcielibyście załatwić sprawę z przekąskami? Uważacie, że będą nam potrzebne? Jeśli tak to czy załatwiamy to w naszym gronie czy prosić Jaśka o przygotowanie czegoś? Na to spotkanie proponuje, aby każdy przyniósł jakieś swoje propozycje piwne Tydzień przed spotkaniem muszę dać Jaśkowi znak czy lokal rezerwujemy dla nas, więc byłoby super gdybyśmy się dogadali w miarę sprawnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurand Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Może jestem mało wybredny ale chleb ze smalcem i ogóreczki byłyby chyba dobrym rozwiązaniem. Co do piwka to wezmę po kilka butelek AIPY, PIPY, Amber Ale, może coś jeszcze znajdę w piwniczce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiczon Opublikowano 29 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 Osobiście uważam, że w dobrym tonie byłoby zjeść odpłatnie coś na miejscu. Tak, żeby gospodarz też coś z tego spotkania miał. My dostajemy miejsce na spotkanie, na którym będziemy spożywali wasny alkohol. Chodząc do Chaty na spotkania (poza konkursami) zawsze zamawiam miejcowe jadło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyran Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 W pierwszym poście napisałem, że moglibyśmy za właśnie udostępnienie miejsca kupić po minimum buteleczce aby Jasiek coś z tego miał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurand Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Czy temat jest dalej aktualny bo widzę utknął w martwym punkcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyran Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Aktualny, nie ma chętnych na przekąski więc one we własnym zakresie. Przypominam, to już za tydzień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 3 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zakupy u Monte wskazane... kurka ja wciąż na 50%. Muszę dograć zastępstwo. Panowie, pokażcie, że Lublin żyje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cyran Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 (edytowane) Dawaj Tomek, znajdź zastępstwo Więc tak, ja proponuje otworzyć wstępną listę, aby ogarnąć ile miejsca nam będzie potrzeba, proszę się dopisywać : 1. Jasiek (Monte di Vino) 2. Michał (Cyran) Edytowane 4 Stycznia 2014 przez Cyran Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiczon Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Dawaj Tomek, znajdź zastępstwo Więc tak, ja proponuje otworzyć wstępną listę, aby ogarnąć ile miejsca nam będzie potrzeba, proszę się dopisywać : 1. Jasiek (Monte di Vino) 2. Michał (Cyran) 3. Robert (chomiczon) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcede Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 (edytowane) 1. Jasiek (Monte di Vino) 2. Michał (Cyran) 3. Robert (chomiczon) 4. Rafał (emcede) Edytowane 4 Stycznia 2014 przez emcede Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hast Opublikowano 4 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2014 Pozwoliłem sobie przepisać ogłoszenie o spotkaniu na forum grupy "Piwny Lublin" na facebooku, bo jest tam kilku piwowarów, którzy nie mają konta na forum. Jeśli ktoś będzie chciał przyjść to będę tutaj dopisywał. Na tę chwilę: 1. Jasiek (Monte di Vino) 2. Michał (Cyran) 3. Robert (chomiczon) 4. Rafał (emcede) 5. Łukasz (Hast) + 3 os. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi