Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Sigman Opublikowano 20 Grudnia 2013 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Udało się w końcu! Otwieramy lubelski piwny depozyt. Mieści się on w lokalu U Fotografa, przy ul. Rybnej, na Starym Mieście w Lublinie. Wielkie dzięki dla "Fotografa" za umożliwienie wymiany Dzisiaj wstawiłem do depozytu pierwsze piwa. Są to dwie butelki mojego India Brown Ale (Browar Nowy Świat). Proponuję na początku takie zasady: - [Aktualizacja] w depozycie jest już na tyle dużo butelek, że można wymieniać 1 za 1. - Proponuję wymieniać się butelkami półlitrowymi, oczywiście TYLKO PIWO DOMOWE! Na butelce powinna znajdować się etykieta (nawet najprostsza) z informacją o nazwie browaru lub nickiem z forum oraz stylem piwa. Oczywiście im więcej informacji tym lepiej (ekstrakt, skład itp.). - Po wymianie, należy napisać w tym wątku, co się wzięło i co się zostawiło, jednocześnie zaktualizować listę piw w depozycie. Przykładowy post powinien wyglądać tak: Biorę: [Nazwa browaru/nick] - [nazwa piwa] x liczba butelek Zostawiam: [Nazwa browaru/nick] - [nazwa piwa] x liczba butelek Stan depozytu po wymianie: [Nazwa browaru/nick] - [nazwa piwa] x liczba butelek [Nazwa browaru/nick] - [nazwa piwa] x liczba butelek [Nazwa browaru/nick] - [nazwa piwa] x liczba butelek - Jeśli degustujemy czyjeś piwo, piszemy recenzję w tym wątku. Edytowane 26 Lutego 2014 przez Sigman amorph, cml, zbynieks i 2 innych 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emcede Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 W końcu !!! Tak się właśnie zastanawiałem czy u nas się coś takiego pojawi. Popieram pomysł i plusik dla kolegi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 qurka wodna... trzeba będzie etykiety jakoweś machnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 jak się na forum wciska I like it? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waluś Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 O fajnie. Rzadko ostatnio bywam w Lublinie ale jak zajadę to nie omieszkam coś podmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurand Opublikowano 20 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Fajnie po nowym roku podrzucę parę flaszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 dodałem depozyt do listy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 9 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2014 Będę na Starym Mieście między 13-15, więc podrzucę coś do depozytu. Na wypadek gdyby ktoś nie mógł dotrzeć na spotkanie w Monte di Vino. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sigman Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Aktualny stan depozytu: Browar Nowy Świat - India Brown Ale x1 Czarna Ospa - Red Ale x2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pishtaco Opublikowano 11 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2014 Czy piwa uwarzone z brew-kitów też wchodzą w grę jeśli chodzi o depozyt? Wysłane przez Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sigman Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Oczywście, dlaczego nie Jeszcze nie piłem żadnego z brewkita, więc można spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 Ja pobralem jedno piwo, które miało być red ale, ale to było coś ciemnego i mocno chmielonego prawie się stluklo przy opuszczaniu Monte. W nazwie coś z nawykiem. To barman pomylił? Jednak india brown ale? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sigman Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Nie no, moje India Brown Ale ma brązową etykietę z mapką Czyli jak teraz wygląda stan depozytu? E-prezesie, co zostawiłeś swojego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Było tam: american pale ale, american stout w małej i dużej butelce oraz mała butelka brown portera fermentowanego w surowej dyni, jako dynia ale, czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sigman Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Ok, tylko w dalszym ciągu nie wiem co wziąłeś. Napisz jak wyglądał stan depozytu po twojej wizycie Zobacz dokładnie etykietę tego, co pobrałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Były po dwie butelki IRA i India Brown ale. Zostawiłem co pisałem i wziąłem IRA, jak pisałem. Tyle, że mi nie pasowało jako IRA stąd moje pytanie czy czegoś nie pokręciłem (butelka z etką została w hotelu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sigman Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Czy taka była etykieta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 13 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2014 Tamta musiała być inna. Na etce postać "rzucająca pawia" Nie byłem skłonny jej otwierać tak szybko, ale podczas wychodzenia z Monte omal się nie stłukła i naruszył się kapsel. Musiałem wypić wieczorem. Obraz na etce był tak wymowny, że zanim nalałem przypomniała się degustacja sprzed lat piwa o nazwie "Oddech Umrzyka". Piwo, było OK (jedno i drugie), ale nijak mi pasowało to ostatnie do IRA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sigman Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zatem stan depozytu: Browar Nowy Świat - India Brown Ale x1 Czarna Ospa - Red Ale x1 e-prezes - american pale ale x1, american stout x2, dynia ale (brown porter) x1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 17 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Stan depozytu po mojej wczorajszej wizycie uległ małej zmianie: Czarna Ospa - Red Ale x1 e-prezes - american pale ale x1, american stout x2, dynia ale (brown porter) x1 pepo - Woda kolońska x1, Piwo Okolicznościowe (warzone podczas ostatniego Konkursu w Chacie (wyszło coś na styl BGSA)) x2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sigman Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 Stan po dzisiejszych wymianach: e-prezes - american pale ale x1, american stout x1, dynia ale (brown porter) x1 pepo - Woda kolońska x1, Piwo Okolicznościowe (warzone podczas ostatniego Konkursu w Chacie (wyszło coś na styl BGSA)) x2 Naturalne Dobro Podlasia - American Stout x1, Bezprzymiotnikowe Pale Ale x1 Browar Nowy Świat - Sybilla IPA x1 Pobrałem sobie Red Ale Czarnej Ospy, niedługo zdegustuję Miałem 2 butelki Sybilla IPA, ale jedna została od razu zamieniona, także została tylko jedna. Jeszcze wstawię niedługo kolejną. Poza tym bardzo się cieszę, że depozyt tak się rozkręcił! Aktualnie mamy tam 9 butelek i można powiedzieć, że pomysł wypalił Także teraz jest w czym wybierać i zachęcam do wzbogacania depozytu o kolejne piwa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynieks Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Przetestowałem Stouta Kresowego browaru Piwowarnia e-prezesa. Z mojego punktu widzenia diagnoza jest prosta: tak dobrego stouta jeszcze nie potrafię zrobić. Kolor należyty, piana piękna, stosunkowo ciemna. Jest lekki, ale pożądany kwasek, paloność akuratna, całość może lekko przyciężka i pewnie pić tego cały wieczór by się nie dało, ale też nie każde piwo temu służy. Bardzo konkretne, kolacyjne piwo. 7-8/ 10. Pozdrawiam z Wohynia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 podałem znajomemu 2 butelki imperial weizenbock 25 blg http://www.piwo.org/topic/1083-u-bnp/page__st__340 nie wiem kiedy wstawi, może w tym tyg. kto pierwszy ten... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slimaq Opublikowano 22 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 (edytowane) Stan po dzisiejszych wymianach: e-prezes - american pale ale x1, american stout x1, dynia ale (brown porter) x1 pepo - Woda kolońska x1, Piwo Okolicznościowe (warzone podczas ostatniego Konkursu w Chacie (wyszło coś na styl BGSA)) x2 Naturalne Dobro Podlasia - American Stout x1, Bezprzymiotnikowe Pale Ale x1 Browar Nowy Świat - Sybilla IPA x1 Browar Ślimaka - Prawiczek PA x1 Nic nie pobrałem na wymianę - poczekam na Weizenbocka bo ciekawie wygląda Edytowane 22 Stycznia 2014 przez Slimaq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abra Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Witam pobrałem i dołożyłem swoje piwo Stan po dzisiejszych wymianach: e-prezes - american pale ale x1,american stout x1, dynia ale (brown porter) x1 pepo - Woda kolońska x1, Piwo Okolicznościowe (warzone podczas ostatniego Konkursu w Chacie (wyszło coś na styl BGSA)) x1 Naturalne Dobro Podlasia - American Stout x1, Bezprzymiotnikowe Pale Ale x1 Browar Nowy Świat - Sybilla IPA x1 Browar Ślimaka - Prawiczek PA x1 abra - pale ale sybilla szyszka 2013 13 blg x2 edit: zdegustowałem black hole stout z logiem użytkownika pepo na etykiecie. Piwo bardzo dobre z solidną pianą może ciut za bardzo palone jak dla mnie. Zauważyłem, że nie było go na liście podanej przez ślimaka więc edytowałem post przywracając american stout e-prezesa. Edytowane 26 Stycznia 2014 przez abra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi