Sigman Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Wczoraj wrzuciłem do depozytu 2 butelki mojego American Dry Stoutu (Browar Nowy Świat), pobrałem jedno noname AIPA z etykietą w formie przyklejonej żółtej karteczki zapisanej odręcznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malgo Opublikowano 15 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Piwny depozyt stan na 11 stycznia 2015: browar 13 - zdynki pumpkin ale x1; kombajn piwny - sweet Stout x1 + aipa x1 + APA x2 + american stout x1 + Rice AIPA x1; browar dzinks - papierowy tancerz Coffee milk Stout x2; Pepo - dark ale x1; browar starowiejski - kelpie am. Brown ale x1 + single hop topaz x2; browar nocny - witbier x1 browar nowy świat - american dry stout x2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolilolowiec Opublikowano 19 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Wczorajszy dzień warzenia zwieńczyła degustacja piwa American Dry Stout z Browaru Nowy Świat. W aromacie wyraźna kawa, lekka paloność, w tle czuć amerykańskie chmiele - głównie białe owoce (agrest). Aromat lekko fenolowy. Barwa czarna, nieprzejrzysta. Piana beżowa, drobna, średnio trwała. Goryczka na średnim poziomie. Wysycenie powyżej średniego- lekko szczypie w język. W smaku lekka ziemistość i kwaskowość pozostawiająca delikatną cierpkość na języku. Trzeba przyznać, że jak na 13,5 Blg to sporo się tu dzieje. Bardzo pijalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kishar Opublikowano 25 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Pobrałem z depozytu: single hop topaz z browaru starowiejskiego oraz AIPA - Bitter Taste of Life z browaru Czarciołapek. Wstawiłem West Coast Oatmel IPA - Kolejna Blondyna oraz Belgian-Czech Black IPA - Krtek w Ardenach Piwny depozyt stan na 25 stycznia 2015: browar 13 - zdynki pumpkin ale x1; RedAIPA x 2 kombajn piwny - sweet Stout x1 + APA x2 + american stout x1; Rice AIPA x1 browar dzinks - papierowy tancerz Coffee milk Stout x2; Pepo - dark ale x1; browar starowiejski - kelpie am. Brown ale x1 + single hop topaz x1; browar nocny - witbier x1 browar nowy świat - american dry stout x2 browar Pijany Mrówkojad - West Coast Oatmel IPA - Kolejna Blondyna oraz Beglian-Czech Black IPA - Krtek w Ardenach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kishar Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Wrażenia degustacji AIPA - Bitter Taste of Life z browaru Czarciołapek. Zapach to połączenie nut typowo chmielowych z aromatem słodkich owoców. Barwa wpadająca w pomarańcz, klarowne, lekko zamglone. Piana oblepia szkło, biała, średnie pęcherzyki, pozostaje do końca. Smak: dominująca goryczka pozostająca długo na języku, delikatne owocowe nuty mango i marakuji, po jakimś czasie picia pojawia się nuta cytrusowa. Piwo zostało szybko wypite. Etykieta bardzo ciekawa, zrobiona z pomysłem, minus za brak bardziej szczegółowych informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mełg Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Pobrałem z depozytu: Czarna Ospa Brouwerij Porter Bałtycki oraz RED AIPA z Browaru 13" Zostawiłem dwa swoje piwka. Piwny depozyt stan na 08 lutego 2015: Mełg - Dies Irae Black IPA x1; Kawowy Zawrót Głowy Coffee Milk Stout x1; browar 13 - zdynki pumpkin ale x1; RedAIPA x 1 kombajn piwny - sweet Stout x1 + APA x2 + american stout x1; Rice AIPA x1 browar dzinks - papierowy tancerz Coffee milk Stout x2; Pepo - dark ale x1; browar starowiejski - kelpie am. Brown ale x1 + single hop topaz x1; browar nocny - witbier x1 browar nowy świat - american dry stout x2 browar Pijany Mrówkojad - West Coast Oatmel IPA - Kolejna Blondyna oraz Belgian-Czech Black IPA - Krtek w Ardenach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kishar Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) Właśnie degustuje single hop topaz z browaru starowiejskiego. Po nalaniu szkło wypełnia potężna piana, która redukuje się dość szybko, ale fajnie oblepia szkło i tworzy ładny dywanik, pozostaje do końca.. Zapach to połączenie słodkich owoców z nutą miodu. Barwa miedziana, klarowne. Smak to połączenie wyraźnej przyjemnej goryczki, nut słodowych oraz aromatów, chmielowych, kwiatowych oraz lekko cytrusowych. Piwo fajnie wchodzi. Edytowane 8 Lutego 2015 przez kishar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Aktualny stan depozytu: Piwny depozyt stan na 08 lutego 2015: Mełg - Dies Irae Black IPA x1; Kawowy Zawrót Głowy Coffee Milk Stout x1; browar 13 - zdynki pumpkin ale x1; RedAIPA x 1 kombajn piwny - sweet Stout x1, APA x2, american stout x1; Rice AIPA x1, Witbier x2, Rauchbock x1 browar dzinks - papierowy tancerz Coffee milk Stout x2; Pepo - dark ale x1; browar starowiejski - kelpie am. Brown ale x1 + single hop topaz x1; browar nocny - witbier x1 browar nowy świat - american dry stout x1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolilolowiec Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Wczoraj dokonałem małej zmiany w depozycie. Pobrałem Bitter Taste of Life (Czarciołapek) i zostawiłem Smoked Saison IPA (Bolilol). Piwny depozyt stan na 24 lutego 2015: Mełg - Dies Irae Black IPA x1; Kawowy Zawrót Głowy Coffee Milk Stout x1;browar 13 - zdynki pumpkin ale x1; RedAIPA x 1kombajn piwny - sweet Stout x1, APA x2, american stout x1; Rice AIPA x1, Witbier x2, Rauchbock x1browar dzinks - papierowy tancerz Coffee milk Stout x2;Pepo - dark ale x1;browar starowiejski - kelpie am. Brown ale x1 + single hop topaz x1;browar nocny - witbier x1browar nowy świat - american dry stout x1 Bolilol - Smoked Saison IPA x1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolilolowiec Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 Bitter Taste of Life - AIPA (Czarciołapek) Piwo degustowałem kilka dni temu, ale zrobiłem sobie skromne notatki. Sory za brak zdjęcia. barwa pomarańczowa wpadająca w bursztyn, lekko zmętnionepiana ładna, dość drobnaaromat słodowy, kwiatowy, delikatne cytrusy, lekkie nuty karmelowenasycenie średniew smaku słodkie owoce. porządna goryczka, długa ale przyjemna nie wiem tylko czy tak bardzo chciało mi się pić, czy piwo jest tak pijalne, bo zniknęło szybko. pewnie jedno i drugie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kishar Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 (edytowane) Kolejna wizyta u fotografa to kolejna zmiana w depozycie. Pobrałem z browaru Mełg - Dies Irae Black IPA oraz jedno piwo bez etykiety zielony kapsel z literkami VR, jest to Rauchbock z kombajnu piwnego. Zostawiłem klona Floreffe Prima Melior x 2 o nazwie 2 słonie. Mełg Kawowy Zawrót Głowy Coffee Milk Stout x1;browar 13 - zdynki pumpkin ale x1; RedAIPA x 1kombajn piwny - sweet Stout x1, APA x1, american stout x1; Rice AIPA x1, Witbier x1,browar dzinks - papierowy tancerz Coffee milk Stout x2;Pepo - dark ale x1; 1xMilf (warka1 US05), 1xMilf (warka2 S33), 1x2fingers (smoked stout)browar starowiejski - kelpie am. Brown ale x1 + single hop topaz x1;browar nocny - witbier x1browar nowy świat - american dry stout x1 browar Pijany Mrówkojad -2 Słonie x 2 - Black Dubbel - klon Floreffe Prima Melior. Podany przezemnie stan nie jest w 100% zgodny z rzeczywistością gdyż wczoraj co najmniej jeszcze 2 osoby dokonywały zmian w depozycie. Edytowane 7 Marca 2015 przez kishar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilkor Opublikowano 7 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2015 UPDATE! Wziąłem: x1 single hop topaz, browar Starowiejski x1 Kawowy Zawrót Głowy Coffee Milk Stout, Mełg x1 sweet stout, kombajn piwny. Zostawiłem: x3 #19 Vienna Lager, browar The Dire Wolf Stan obecny: browar 13 - zdynki pumpkin ale x1; RedAIPA x 1kombajn piwny - APA x1, american stout x1; Rice AIPA x1, Witbier x1,browar dzinks - papierowy tancerz Coffee milk Stout x2;Pepo - dark ale x1; 1xMilf (warka1 US05), 1xMilf (warka2 S33), 1x2fingers (smoked stout)browar starowiejski - kelpie am. Brown ale x1browar nocny - witbier x1browar nowy świat - american dry stout x1 browar Pijany Mrówkojad -2 Słonie x 2 - Black Dubbel - klon Floreffe Prima Melior. browar The Dire Wolf - Vienna Lager x3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEDNO Opublikowano 8 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 (edytowane) Kolejna wizyta u fotografa to kolejna zmiana w depozycie. Pobrałem z browaru Mełg - Dies Irae Black IPA oraz jedno piwo bez etykiety zielony kapsel z literkami VR, jest to Rauchbock z kombajnu piwnego. Zostawiłem klona Floreffe Prima Melior x 2 o nazwie 2 słonie. Mełg Kawowy Zawrót Głowy Coffee Milk Stout x1; browar 13 - zdynki pumpkin ale x1; RedAIPA x 1 kombajn piwny - sweet Stout x1, APA x1, american stout x1; Rice AIPA x1, Witbier x1, browar dzinks - papierowy tancerz Coffee milk Stout x2; Pepo - dark ale x1; 1xMilf (warka1 US05), 1xMilf (warka2 S33), 1x2fingers (smoked stout) browar starowiejski - kelpie am. Brown ale x1 + single hop topaz x1; browar nocny - witbier x1 browar nowy świat - american dry stout x1 browar Pijany Mrówkojad -2 Słonie x 2 - Black Dubbel - klon Floreffe Prima Melior. Podany przezemnie stan nie jest w 100% zgodny z rzeczywistością gdyż wczoraj co najmniej jeszcze 2 osoby dokonywały zmian w depozycie. Byłem 1 z tych osób, które odwiedziły depozyt w piątek. Pobrałem: browar dzinks - papierowy tancerz Coffee milk Stout x1, browar czarciołapek - smoked stout x1, kombajn piwny - Witbier x1, Zostawiłem: SEDNO - dry stout x4 Edytowane 8 Marca 2015 przez SEDNO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba13 Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 (edytowane) Wczoraj pobrałem : Pepo - dark ale x1; 1xMilf (s33) x1 a zostawiłem : "EaR" American Wheat x2 Stan depozytu na 10.03.2015: Browar 13 - "ZDYŃKI" pumpkin ale x1; RedAIPA x 1 ; "EaR" American Wheat x2 kombajn piwny - APA x1, american stout x1; Rice AIPA x1 browar dzinks - papierowy tancerz Coffee milk Stout x1; Pepo - 1xMilf (warka1 US05), browar starowiejski - kelpie am. Brown ale x1 browar nocny - witbier x1 browar nowy świat - american dry stout x1 browar Pijany Mrówkojad -2 Słonie x 2 - Black Dubbel - klon Floreffe Prima Melior. browar The Dire Wolf - Vienna Lager x3 SEDNO - dry stout x4 Edytowane 11 Marca 2015 przez seba13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kishar Opublikowano 11 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2015 Browar Mełg - Dies Irae Black IPA. Barwa czarna, nieprzejrzysta taka stoutowa. Aromat głównie jakby słodowe z pewną chmielową przebitką. Piana potężna o brązowej barwie, pozostaje do końca. Smak w pierwszym momencie wyczuwalne chmiele o nutcie kwiatowo-leśnej, następnie pojawia sie wyraźna goryczka o średnio-mocnym natężeniu. Na końcu wyczuwalna paloność która się pojawia co jakiś czas ale szybko znika. Można także w tle wyczuć cytrusy. Plus za etykietę zrobioną z pomysłem oraz komplet informacji na niej. Ogólnie całkiem przyjemne piwo, które dobrze mi się piło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawełSkorliński Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Stan depozytu 14.03.2015: Browar 13 - "ZDYŃKI" pumpkin ale x1; RedAIPA x 1 ; "EaR" American Wheat x2 kombajn piwny - APA x1, american stout x1; Rice AIPA x1 browar dzinks - papierowy tancerz Coffee milk Stout x1; Pepo - 1xMilf (warka1 US05), browar starowiejski - kelpie am. Brown ale x1 browar nocny - witbier x1 browar nowy świat - american dry stout x1 browar Pijany Mrówkojad -2 Słonie x 2 - Black Dubbel - klon Floreffe Prima Melior. browar The Dire Wolf - Vienna Lager x3 SEDNO - dry stout x4 J.Sroka- 1x FES z płatkami dębowymi, 2x Brown ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kishar Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Ja także dokonałem zmian w depozycie ostanio. Pobrałem "EaR" American Wheat i FES z płatkami dębowymi zostawiłem dwie butelki Tripel IPA - Pacific Duivel. Browar 13 - "ZDYŃKI" pumpkin ale x1; RedAIPA x 1 ; kombajn piwny - APA x1, american stout x1; Rice AIPA x1 browar dzinks - papierowy tancerz Coffee milk Stout x1; Pepo - 1xMilf (warka1 US05), browar starowiejski - kelpie am. Brown ale x1 browar nocny - witbier x1 browar nowy świat - american dry stout x1 browar Pijany Mrówkojad -2 Słonie x 2 - Black Dubbel - klon Floreffe Prima Melior oraz Tripel IPA - Pacific Duivel x 2 browar The Dire Wolf - Vienna Lager x3 SEDNO - dry stout x4 J.Sroka- 2x Brown ale Browar Nowy Świat - Wit IPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kishar Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Rauchbock z kombajnu piwnego. W aromacie wyczuwalna wyraźna wędzonka i coś jeszcze czego nie potrafię określić. Piana początkowo potężna, lekko wpadająca w brąz, jednak szybko się redukuje i nic z niej nie pozostaje. Barwa ciemnego bursztynu, klarowna. W smaku w pierwszej chwili wyczuwalna wędzonka, ale potem zaczyna dominować słodycz, która z czasem przykrywa wszystko i totalnie dominuje. Brak etykiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kishar Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 (edytowane) Browar 13 i piwo "EaR" American Wheat Zapach : super przyjemny, cytrusy, pomelo, limonka i grejpfrut, bardzo świeży, aż chce się pić. Piana potężna, szybko redukuję się, oblepia szkło, pozostaje do końca. Barwa miodowa, mętne. Smak to delikatna goryczka, wyraźne cytrusy, czerwony grejpfrut, posmaki pszenicy, bardzo pijalne, wyczuwalna świeżość. Naprawdę bardzo udane piwo. Etykieta zrobiona z pomysłem, mi się podoba, podane wszystkie informację. Edytowane 19 Marca 2015 przez kishar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Sokalski Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 zabrałem:browar pijany mrówkojad - belgian black dubel, begian triple ipahubert - american amber alekombajn piwny - american pale alesedno - dry stoutbrowar czarciołapek - milfbrowar nowy świat - wit ipabrowar starowiejski - kelpiewstawiłem:xlakos brewery - smoked robust porter, india pale ale, pacyfic dark ale, american pale ale, imperial ipa, rye imperial ipa, peated stout, cacao robust porterBrowar 13 - "ZDYŃKI" pumpkin ale x1; RedAIPA x 1 ;kombajn piwny - american stout x1; Rice AIPA x1browar dzinks - papierowy tancerz Coffee milk Stout x1;browar nocny - witbier x1browar nowy świat - american dry stout x1browar Pijany Mrówkojad -2 Słonie x 2 oraz Tripel IPA - Pacific Duivel x 1browar The Dire Wolf - Vienna Lager x3SEDNO - dry stout x3J.Sroka- 2x Brown alexlakos brewery - smoked robust porter, ipa, pacyfic dark ale, apa, iipa, rye iipa, peated stout, cacao robust porter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astrobus Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 wczoraj pobrałem: browar Nowy świat - grodziskie ipa browar Mełg - ucieczka z tropiku xlalakos - rye iipa xlalakos - smoked robust porter Kombajn piwny - ryżowe aipa pijany mrówkojad - belgian tripel ipa wstawiłem: kalesonowe bpa 2x, porter kiełczewski (bezstylowy) asfalt ale (100% peated) dubbel biere de garde i chyba coś jeszcze. nie podam aktualnego stanu bo się wczoraj dużo działo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mełg Opublikowano 21 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 (edytowane) Wczoraj pobrałem: xlakos - Peated Stout xlakos - Pacyfic Dark Ale Pijany Mrówkojad - Belgian Black Dubbel Wstawiłem: 2x "Nic Specjalnego" - kalesonowy Dry Stout 1x "Ucieczka z Tropiku" - Single Hop Rakau IPA wiedząc jakie zmiany nastąpiły, też mi ciężko jest podać stan aktualny Edytowane 21 Marca 2015 przez Mełg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kishar Opublikowano 25 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Wstawiłem 2x kalesonowe Irish Red Ale - Skrzat oraz 2 x Single Hope Bramling Cross, pobrałem z browaru Jama Lisa dubbel i biere de garde oraz Brown Ale od J. Sroka i American Amber Ale od Huberta Pszenniaka. Ciężko podać aktualny stan, najlepiej było by to zrobić jednak z natury ale postaram się jakoś może to wszystko zlepić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OroTanque Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 (edytowane) Pobrałem: 1x USA IPA z RecklessBear Brewery1x American Amber Ale #.5a od Hubert Pszenniak Wsadziłem:2x BrownPorter "Złote Kalesony 2015" LymytedEdyszyn Edytowane 28 Marca 2015 przez OroTanque Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mełg Opublikowano 28 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Pobrałem: 1x Reckless Bear Brewery - Black IPA 1x Kombajn Piwny - Hazelnut Brown Ale 1x Browar Las Malvinas - Punta Arenas Zostawiłem: Browar Domowy Mełg: 1x Ucieczka z tropików - Single Hop Rakau IPA 2x Wisienka na torcie - Cherry Chocolate Stout Stan aktualny ciągle pozostaje tajemnicą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi