fr4nczesko Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Cześć, planuję uwarzyć Brown Ale chmielone nowozelandczykami. Warka 20l, celuję w ok. 14o BLG Słody: Maris Otter - 4kg Brown 175 EBC - 1kg Crystal 150 EBC - 0.6kg Melanoidynowy - 0.4kg Chmiele: Southern Cross 10g - 60min. Southern Cross 15g - 30min. Southern Cross 15g - 15min. +cicha: Wai Iti 50g Drożdże: Danstar Windsor Co sądzicie o tym przepisie? Będę wdzięczny za każdą wskazówkę/radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Uzupełnij zacieraniem 67°- 60' i wyjdzie całkiem ciekawy przepis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Kilogram słodu Brown to dużo, bardzo dużo. Już pół kilo potrafi zdominować smak piwa. No i jeszcze 20l i 14°Blg wskazuje, że zakładasz dosyć niską wydajność. Powinno chyba wyjść więcej i/lub mocniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr4nczesko Opublikowano 28 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Kilogram słodu Brown to dużo, bardzo dużo. Już pół kilo potrafi zdominować smak piwa. No i jeszcze 20l i 14°Blg wskazuje, że zakładasz dosyć niską wydajność. Powinno chyba wyjść więcej i/lub mocniejsze. niestety z wydajnością mam spory problem- ostatnia warka to było 55%, do obliczeń dla tego Brown Ale przyjąłem że to będzie 60% słód Brown zredukuję do 0,6 kg #Jacenty #Kosciak : Dzięki za wskazówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się