Skocz do zawartości

NZ Brown Ale


fr4nczesko

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

planuję uwarzyć Brown Ale chmielone nowozelandczykami. Warka 20l, celuję w ok. 14o BLG

 

Słody:

Maris Otter - 4kg

Brown 175 EBC - 1kg

Crystal 150 EBC - 0.6kg

Melanoidynowy - 0.4kg

 

Chmiele:

Southern Cross 10g - 60min.

Southern Cross 15g - 30min.

Southern Cross 15g - 15min.

 

+cicha:

Wai Iti 50g

 

Drożdże:

Danstar Windsor

 

 

Co sądzicie o tym przepisie?

Będę wdzięczny za każdą wskazówkę/radę

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kilogram słodu Brown to dużo, bardzo dużo. Już pół kilo potrafi zdominować smak piwa.

No i jeszcze 20l i 14°Blg wskazuje, że zakładasz dosyć niską wydajność. Powinno chyba wyjść więcej i/lub mocniejsze.

niestety z wydajnością mam spory problem- ostatnia warka to było 55%, do obliczeń dla tego Brown Ale przyjąłem że to będzie 60%

słód Brown zredukuję do 0,6 kg

 

#Jacenty #Kosciak : Dzięki za wskazówki :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.