Bączek Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 powinno używać się jedynie słodu bez łuski lub ekstraktu na zimno w ilości od 3 do 7% zasypu A np. extrakt na zimno z prażonych ziaren (nie-słodu) będzie pasował? Bo może błądzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilus Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Ktoś coś precyzyjniej? Barwiący (100g chce) mocze sobie i dodaje tęże ekstrakt już po zacieraniu? Ile ma sie tak moczyć, ile wody? Identycznie mam postąpić przy pszenicy prażonej? Czy moge sobie ją normalnie zacierać (nie wiem, jak idaje efekt, nigdy nie uzywałem)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) W kwestii ekstraktu na zimno nie pomogę. Zawsze do CDA daję carafę special, bez łuski. Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Fidel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bączek Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zawsze do CDA daję carafę III special, bez łuski. Jaki % i kiedy? Chyba, że masz w swoich zapiskach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Ostatnio dawałem 7% zasypu carafy II special. Tutaj masz zasyp i resztę. Na podstawie przepisu Scooby. Polecam ten przepis. Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Fidel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się