Skocz do zawartości

Porter Opalenicki - I miejsce w konkursie na Słowacji 2009


anteks

Rekomendowane odpowiedzi

warka 120 porter warzona 27.01.09

skład

-wiedeński 3000g

-monachijski 2000g

-pilzneński 1000g

-karmel jasny 500g

-biscut 200g

-jęczmień palony 200g

-ekstrakt ciemny WES 1,7kg

-szyszka marynka 20g

-szyszka lubelski 30g

 

zacieranie w lodówce turystycznej 120 min 70-65°C

 

gotowane 60 min

-na początku marynka 20g

-10 min przed końcem gotowania 30g lubelski oraz ekstrakt

wyszło 23l 21 blg zadane 2206

Butelkowane 19.03.09 z dodatkiem cukru 3,6g/l

blg spadło do 6

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.