anteks Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 warka 120 porter warzona 27.01.09 skład -wiedeński 3000g -monachijski 2000g -pilzneński 1000g -karmel jasny 500g -biscut 200g -jęczmień palony 200g -ekstrakt ciemny WES 1,7kg -szyszka marynka 20g -szyszka lubelski 30g zacieranie w lodówce turystycznej 120 min 70-65°C gotowane 60 min -na początku marynka 20g -10 min przed końcem gotowania 30g lubelski oraz ekstrakt wyszło 23l 21 blg zadane 2206 Butelkowane 19.03.09 z dodatkiem cukru 3,6g/l blg spadło do 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się